Beste Elektrische Nagelvijl (Beoordeeld in 2023)

Best beoordeelde Elektrische Nagelvijl – onze nummer 1 van 2023

Koop je een elektrische nagelvijl, dan koop je de LifeGoods Elektrische Nagelfrees. De prijs-kwaliteitverhouding is hoe je deze wil zien. De werking is meer dan voldoende en de vijl is uitgerust met van allerlei bitjes en andere accessoires. De mooie roze kleur van het apparaat vrolijkt iedereen op en het apparaat ligt fantastisch in je hand.

Introductie

De salon is te duur, te ver weg of je hebt er simpelweg geen zin om er heen te gaan. De manicure en/ of pedicure die eigenlijk wel nodig is, blijft niet-bestaand. Geen zorgen! Met een elektrische nagelvijl kan je moeiteloos en redelijk snel zélf de behandelingen uitvoeren. Vergeet daarmee de ‘ouderwetse’ handvijl die je ooit een keer kocht. In plaats van dat je geduld op de proef wordt gesteld, kan je aan de slag met iets dat daadwerkelijk werkt.

Elektrische nagelvijlen zijn eigenlijk bijna altijd geschikt voor zowel mooi gezette kunstnagels als natuurlijk nagels. In deze blog gaan we opzoek naar de topkeuzes, zodat jij de juiste elektrische nagelvijl aanschaft. Je nagels zullen stralen als nooit tevoren. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Kijk dan ook even aandachtig naar de kooptips, die deze introductie opvolgen. Dus, lees, schaf aan, probeer uit en geniet van 20 prachtige nagels.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Elektrische Nagelvijl

Met de tips die nu volgen, zal je voorkomen dat je de verkeerde elektrische nagelvijl aanschaft.

 1. Snelheidsinstellingen
  De snelheid van de nagelvijl zegt iets over de mate waarin je kracht kan uitoefenen op je nagel. Het wordt meestal aangegeven in RPM (rotaties per minuut) en deze is in de meeste gevallen traploos. Dat betekent dat je tussen het minimum en het maximum zelf kan bepalen wat de snelheid is en niet in vaste hoeveelheden omhoog gaat. Echter kan het ook zijn dat de elektrische vijl werkt via ingestelde snelheden.
 2. Geluidsniveau
  Afhankelijk van de elektrische nagelvijl zal deze veel of minder geluid maken. Maakt het je niet uit, dan zal je genoegen kunnen nemen met alle elektrische vijlen uit de onderstaande lijst.
 3. Vibraties
  In hoeverre een vijl vibreert, heeft natuurlijk invloed op de werking van het apparaat. Je wil eigenlijk een vijl die zo weinig mogelijk beweegt, zodat je zelf zo secuur mogelijk te werk kan gaan.
 4. Bitjes
  De bitjes vertellen je wat je met de nagelvijl kan doen. Zo heb je bitjes, ook wel opzetstukken genoemd, voor polijsten van je nagels, maar bijvoorbeeld ook om je nagelriem te verwijderen. De meeste vijlen worden geleverd met een heel assortiment aan bitjes. Bedenk je wat je wil bereiken en kijk of de bitjes aan je wensen voldoen.
 5. Draagbaarheid
  Als je van plan bent de elektrische nagelvijl mee te nemen op reis of onderweg te gebruiken, kies dan een model dat draagbaar en compact is. Let op het gewicht en de grootte van de vijl, maar ook op de aansluitingen van de kabel.

5 Beste Producten

#1 LifeGoods Elektrische Nagelfrees – 11 Nagelvijl Bitjes en 56 Schuurrolletjes

Prijs: €29,99

+ goede prijs-kwaliteitverhouding
+ veel bitjes en schuurrolletjes
+ werking is optimaal
– alleen in roze kleur beschikbaar

Als je je realiseert dat de gemiddelde mani- of pedicure al kan oplopen tot het bedrag waarvoor je deze elektrische nagelvijl aanschaft, dan zou je wellicht meteen al overtuigd zijn. Met de elektrische nagelfrees worden 11 bitjes en 56 schuurrolletjes gebruikt. Die bitjes gebruik je om verschillende delen van je nagel te vijlen. Zo gebruik je een ander opzetstuk voor het verwijderen van nagelriemen dan voor het polijsten van het nageloppervlak. Klinkt vrij logisch, maar voor goed gebruik zal je zeker de gebruiksaanwijzing moeten doorlezen. De gebruiksaanwijzing is beschikbaar in het Engels, Nederlands of Frans, dus daar zal je ongetwijfeld wijzer van worden.

In de gebruiksaanwijzing zal je verder lezen over de aanpasbare rotatiesnelheid (0 – 20000 rpm) en rotatierichting. De snelheid is aanpasbaar, omdat je zo verschil kan maken in de mate waarin je aan het vijlen bent. Hoe harder de rotatiesnelheid, hoe meer en hoe sneller er nagel zal ‘verdwijnen’. Een andere, fijne functie van deze nagelvijl is dat hij nauwelijks geluid maakt. Bovendien heeft de elektrische nagelvijl weinig stroom (12 watt) nodig, wat er toe leidt dat de nagelvijl niet warm wordt. Het enige nadeel ten opzichte van een normale vijl is dat je deze vijl niet zonder stroomdraad kan gebruiken. Hoewel het snoer toch wel een mooie 1,5 lang is, is dat niet genoeg om volledig wendbaar te zijn. Je zal altijd in de buurt van een stopcontact moeten zitten. Wanneer je begint aan een pedicure is het daarom handig om zoiets als een bijzettafeltje te gebruiken, waar je alles op uitstalt.

Om nog even terug te komen op dat uitstallen: je hebt naast alle opzetstukjes dus ook nog 56 schuurrolletjes. Deze bevinden zich helemaal onderin de doos, kijk daarom goed voordat je alles weggooit. De schuurrolletjes gebruik je voor het korter maken en verwijderen van je nagel (natuurlijk niet je hele nagel). De beschrijving van de LifeGoods Elektrische Nagelfrees – 11 Nagelvijl Bitjes en 56 Schuurrolletjes eindigt met het enige ‘nadeel’ dat we hebben kunnen vinden en dat is dat deze slechts in een roze kleur beschikbaar is.

#2 FOOCCA® Elektrische Nagelvijl – Nagelfrees – Aluminium Body – 11 Bitjes en 58 Schuurrolletjes

Prijs: €26,95

+ compact formaat
+ te gebruiken via een USB-kabel
– voor niet iedereen een krachtige werking

We begrijpen dat je zelf geen nagelstylist bent. Dat is zonder zeggen geen probleem, omdat deze elektrische nagelvijl erg goed in de hand ligt. Niet alleen vanwege het kleine formaat, maar ook omdat het niet moeilijk is het apparaat te besturen. In de gebruikershandleiding staat exact aangegeven welk van de 11 bitjes je nodig hebt voor welk gewenst resultaat. Bovendien is de nagelvijl geschikt voor zowel links- als rechtshandigen of voor iedereen die beide handen zelf behandelt. Dat de FOOCCA® Elektrische Nagelvijl – Nagelfrees – Aluminium Body – 11 Bitjes en 58 Schuurrolletjes zo klein is, is natuurlijk ook fijn voor op reis. Het wordt al helemaal prettig als je ziet dat het snoer een USB-kabel is. Met je powerbank, laptop of auto USB, die je normaal gesproken eigenlijk alleen voor je telefoon gebruikt, kan je de elektrische nagelvijl gebruiken. De lengte van de USB-kabel, dat neerkomt op een mooie 1,9 meter, zal het gebruik eveneens gemakkelijker maken.

Acryl of gel-nagels breng je met enige kunde weer naar hun originele staat. In plaats van een aantal tientjes uit te geven, geef je een aantal tientjes uit aan deze elektrische nagelvijl. Ook sommige delen van je huid zullen ‘blij’ met deze vijl zijn. Je kan namelijk eeltplekken behandelen, met één van de bijgeleverde bitjes. Voortaan ga jij stralend en met een zelfverzekerd gevoel de deur uit. Het stralende gevoel wordt versterkt met de kennis van de werking van de vijl. Deze is nagenoeg geluidloos, wordt niet warm en heeft een rotatiewerking die in zowel snelheid als in richting is aan te passen. Echter is niet iedereen zo positief over de kracht van de rotatie, maar dat zal je zelf moeten ervaren.

‘Gratis’ is altijd een woord wat een dubbele betekenis heeft, gezien je al wat aankoopt, vóórdat je iets krijgt. Hoe dan ook, je krijgt bij de aanschaf van deze elektrische nagelvijl een gratis nagelset. De set bestaat uit onder andere een nagelschaartje, nagelknippers en een aantal metalen vijlen. Zo heb je naast je elektrische set, toch nog een set gekregen zoals je deze waarschijnlijk al kende. Mooi meegenomen, toch?

#3 Beeperfect® Elektrische Nagelvijl – Nagelfrees

Prijs: €34,95

+ vier gratis nageltools
+ reis-vriendelijk
– apparaat zelf is relatief kwetsbaar

Roze, grijs of zwart. Dat zijn de kleuren waarin deze Beeperfect® Elektrische Nagelvijl – Nagelfrees te koop is. Al hoewel de kleur niet het belangrijkste aan een vijl moet zijn, is het toch wel een leuke bijkomstigheid. Wat wel belangrijk is, zijn de bitjes die erbij worden geleverd. Wederom gaat het om 11 verschillende bitjes, ieder met een andere werking. Zo kan je met de vijl je nagels polijsten, het oppervlakte bewerking, de nagelriem verwijderen en de nagels korter maken. Het is niet zo bedoeld, maar tot nu geldt het dat hoe verder we in de beste vijf komen, er ook meer schuurrolletjes in het pakket zitten. De steller staat bij deze elektrische nagelvijl op maar liefst 60 schuurrolletjes.

Bij de huidige set krijg je vier extra gratis items. Het gaat om een glazen nagelvijl, een nagelstofkwastje, een bokkepootje en een nagelriem verwijderaar. Een glazen nagelvijl gebruik je als je graag wil dat je nagels glad worden. Ook zal het bijdragen aan het voorkomen van nagelbreuk. Het is daarmee écht een toevoeging op je nagelverzorgingsset. Een bokkepootje is een andere, niet-elektrische, tool voor manicure. De werking van een nagelstofkwastje en nagelriem verwijderaars spreken natuurlijk voor zich.

Met het reistasje is de elektrische nagelvijl van Beeperfect makkelijk mee te nemen. De vijl werkt al door een aansluiting met de USB-kabel en is daarmee erg wendbaar. De lengte van de USB-kabel zorgt er eveneens voor een verhoogde wendbaarheid. Je spreekt in dat geval over een lengte van wel 2 meter. Realiseer je wel dat je met deze elektrische nagelvijl niet het allerbeste in huis haalt. Voor een schamele vijfendertig euro zal je geen topkwaliteit moeten verwachten. Zie het eerder als een toevoeging op je nagelroutine, dan een vervanging voor alle mani- en pedicures die je in salons hebt laten doen. Over de kwaliteit gesproken: er komt nog weleens hier en daar een klacht omhoog over de kracht de nagelvijl. Verder zou het apparaat zelf niet heel stevig zijn, maar dat ligt ook aan het feit dat het een erg lichtgewicht is. Wees je bewust van je aankoop en vraag je af wat je ermee wil bereiken.

#4 Nagelvijl, Elektrische Nagelvijl voor Acryl-, Gel- en Natuurlijke Nagels

Prijs: €22,98

+ penvormig model, ligt goed in de hand
– aantal schuurrolletjes onbekend
– rotatie apparaat zit in de USB-kabel verwerkt

Om ongelukken te voorkomen is het raadzaam de volgende stappen te volgen. Je verwijdert het bitje dat je niet nodig hebt, zet het bitje dat je wil gebruiken op het apparaat en pas dan steek je het snoer in het apparaat. Je vingers worden niet per ongeluk geveild, omdat de vijl nog op elektriciteit wordt aangesloten. Na het instellen van de rotatiesnelheid (0 – 20000 rpm) en de rotatierichting, is het tijd om te polijsten. Met het borsteltje dat je bij de elektrische nagelvijl krijgt, geef je de laatste finishing touch aan je nagels.

Het vijlen van nagels heeft verschillende voordelen. Zo helpt het bij het verminderen van ongelijkheden en het egaliseren van de nagelranden. Als je het goed doet, zal vijlen over het algemeen je nagels sterker maken. Je zal dus werken naar gezonde, verzorgde en mooie nagels. Zelfs wanneer je natuurlijke nagels zijn ‘uitgeput’ door het dragen van acryl- of gellak, zie je na een tijdje weer een positief verschil. De Nagelvijl, Elektrische Nagelvijl voor Acryl-, Gel- en Natuurlijke Nagels draagt hier, met zijn 11 bitjes en 26 schuurrolletjes natuurlijk aan bij. Zorg in ieder geval dat je met precisie en zachtjes te werk gaat. Je nagels verdienen immers aandacht en zorg.

De nummer vier onder de elektrische nagelvijlen staat op deze nummer vier vanwege het fijne formaat. Het gaat namelijk om een soort pen formaat, dat natuurlijk fantastisch in de hand ligt. Aan, of in, de USB-kabel is het apparaat geïntegreerd waarmee je de rotatiesnelheid en rotatierichting kan aanpassen. Jammer genoeg zit deze direct onder de kant van de aansluiting van het apparaat, dat het wellicht nog wat ongemakkelijk maakt om vast te houden. Daarentegen zal je wellicht blij verrast zijn met meer schuurrolletjes dan vermeld. Eerder las je al dat het er 26 zijn, maar dit lijkt eerder een gemiddeld dan een exact aantal. Zo zou er aan sommige klanten 60 stuks zijn beloofd en aan anderen een stuk minder.

#5 Cecotec 7in1 Nagelfrees 

Prijs: €42,95

+ lampje aan de tip van de nagelfrees
– duur in vergelijking tot andere nagelfrezen

Voor een aanzienlijk groter bedrag dan de andere elektrische vijlen in deze lijst maak je jezelf eigenaar van de Cecotec 7in1 Nagelfrees. Aan de titel kan je waarschijnlijk wel opmaken dat de het een iets andere variant is dan zijn voorgangers. Althans, als je spreekt over het aantal bitjes. In dit geval gaat het er namelijk om 7 in plaats van 11. Niet per sé erg, wel iets om rekening mee te houden.

De rotatie is bijna als vanzelfsprekend omkeerbaar, maar over de snelheid is er iets te zeggen. Je hebt namelijk in plaats van een traploze aanpasbaarheid te maken met vijf, vastgestelde rotatiesnelheden. Het voordeel hiervan is dat je een vaste routine kan ontwikkelen, omdat je weet welke stand je waar voor gebruikt. Het nadeel is natuurlijk dat elke stand misschien net te zacht of net te hard gaat, waardoor je nooit volledig op je gemak het apparaat kan gebruiken. Het grootste voordeel aan de hele elektrische vijl van Cecotec is overigens de grip. Hij ligt erg ergonomisch in je hand en dat maakt dat je erg secuur kan werken. Het lampje aan de tip, versterkt die nauwkeurigheid nog eens. Je zal zelfs bij slecht licht of tegenlicht, altijd zien waar je mee bezig bent.

De kabel van het hele ‘gevaarte’ is 2,3 meter, de langste van alle snoeren uit deze lijst. Je bent erg wendbaar én kan goed je gang gaan. Door het gebruik van het juiste bitje en de juiste techniek zal je je nagels in de vorm naar wens kunnen vormgeven. Begin bijvoorbeeld altijd vanaf de buitenkant en werk zo naar het midden toe. Je wilt ongetwijfeld niet de nagelstructuur beschadigen. Het is van groot belang dat je de gebruiksaanwijzing leest voorafgaand aan het gebruik, om fouten te voorkomen. Ook bij deze vijl, vindt je deze in de doos van levering. Als laatste is op te merken dat de vijl een ontzettend mooi design heeft. Hij is elegant, neutraal en is een echte toevoeging om je verzorgingsspullen.

Conclusie

Gezien de populariteit van het product bestaat er tegenwoordig een breed scala aan elektrische nagelvijlen om uit te kiezen. Met een elektrische nagelvijl voer je een mani- of pedicure uit, die je normaal gesproken bij de salon laat doen. De meest ideal vijl biedt de perfecte balans tussen kracht, veelzijdigheid en gebruiksgemak. Of het nu gaat om vormgeven, polijsten of het verzorgen van je nagels, je wil een duurzaam apparaat met instelbare snelheden en veel opzetstukken. Een stille, niet vibrerende werking zou helemaal optimaal zijn. Dat alles biedt in ieder geval de elektrische nagelvijl van LifeGoods.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een elektrische nagelvijl?

Een elektrische nagelvijl werkt door middel van een elektrische motor die een opzetstukje/ bitje snel laat roteren. Afhankelijk van het soort bitje, zal het oppervlak of de rand van de nagel voorzichtig worden gevormd of gepolijst. Er ontstaat een gladde en verzorgde afwerking, net zoals je dit bij een nagelstyliste ziet. Je kan er bijvoorbeeld ook acryl- of gelnagels mee verwijderen.

Kan een elektrische nagelvijl mijn nagels beschadigen?

Ja, als je de elektrische nagelvijl op de verkeerde manier in gebruik neemt, zal je te maken hebben met beschadiging van je nagels. Begin om schade te voorkomen bijvoorbeeld met een lage snelheid en druk niet te hard. Vijl eveneens niet te lang op één plek. Zorgvuldig gebruik en een goede techniek zijn dus essentieel om schade te voorkomen.

Waarom zou je kiezen voor elektrisch vijlen ten opzichte van vijlen met de hand?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor elektrisch vijlen ten opzichte van vijlen met de hand. Elektrisch vijlen biedt meer snelheid en precisie, bespaart tijd en moeite en maakt het vele malen makkelijker om moeilijke nagelvormen en -structuren aan te passen. Het kan ook handig zijn voor mensen met verminderde handkracht of mobiliteitsproblemen. Bovendien is het ook gewoon leuk, om bezig te zijn met verzorging op een simpele manier.

Hoe vaak moet ik mijn nagels vijlen?

De regelmaat van het vijlen hangt af van je persoonlijke voorkeur, maar ook de groeisnelheid van je nagels. Hoe snel je nagels groeien varieert van persoon tot persoon. Over het algemeen kan je een gemiddelde van 3 millimeter voor je vingernagels en 1-2 millimeter voor je teennagels, per maand. Je zal bijvoorbeeld een keer per week kunnen vijlen om je nagels in gewenste vorm te houden. Gaat het je niet om de vorm, dan schaal je het aantal keren vijlen eerder naar onder dan boven.