Een diepgaande kijk op Andy van der Meijde’s vermogen

a black car parked in a garage next to a garage door

De mensen van vroeger kennen Andy van der Weijde waarschijnlijk van zijn voetbalcarrière. De mensen van ‘nu’ (ofwel, de jeugd) kent hem van zijn sociale media accounts en zijn leuke series op YouTube.

In deze blog zullen we je, aan de kant van een aantal hoogte- en dieptepunten in zijn carrière, vertellen over zijn vermogen. Want, hoewel je misschien denkt dat hij vanaf zijn succes in de voetbal een multimiljonair is geweest, heb je dat niet helemaal goed. Ach, lees maar gewoon verder, dan zal je zien waar het allemaal over gaat.

Een jong voetbaltalent

Hoewel Van der Meijde niet de aller makkelijkste jeugd heeft genoten, is het wel duidelijk geworden dat hij al op jonge leeftijd ontdekt werd. Althans, hij werd in zijn vroege tienerjaren al gevraagd voor de jeugdopleiding van Ajax. Vanaf daar ging het balletje rollen en speelde hij voor grote internationale clubs en natuurlijk voor het Nederlands elftal.

In deze jaren genoot hij van succes en daar werd hij dan ook rijkelijk voor beloond. Zo rijkelijk, dat Van der Meijde zich op een gegeven moment echt wel miljonair kon noemen. En, wat doe je dan met zo veel geld, you might ask.

Verkeerde gewoontes

In sommige gevallen zullen mensen hun vermogen investeren in aandelen of vastgoed, maar in het geval van Andy van der Meijde ging dat net wat anders. Tenminste, als het geval van een verkeerde aantrekkingskracht en oplopende blessures, heeft hij er heel wat geld doorheen gejaagd. Dat deed hij met drugs, maar ook met ‘dames van plezier’ en avondjes uit. Het leidde er uiteindelijk voor dat hij moest rondkomen van een schamele voetbaluitkering, nadat hij zelf was gestopt met spelen.

Omgekeerd naar nader succes

Gelukkig was er iets in Van der Meijde waardoor hij de drive hield om door te gaan. Hij draaide zijn leven om en inmiddels is hij een stuk rustiger geworden. Je zou hem nu met name kunnen kennen van de series die hij maakt op Instagram, waaronder de bekende ‘Bij Andy in de Auto!’. Hier interviewt hij bn’ers terwijl hij rondjes met hem rijdt.

Verder kan je hem inhuren voor lezingen en clinics. Daar gaat hij niet zozeer in op technieken van het voetbal, maar hij vertelt juist over zijn hele levensverhaal en wat voor lessen hij daar uit heeft gehaald. Inhoudelijk over voetbal praten doet hij namelijk wel bij de KNVB, waar hij bepaalde teams traint en op zijn sociale media kanalen.

Social media als inkomen

Over die sociale media kanalen gesproken, dat is ongetwijfeld waar Andy zijn meeste geld aan verdiend. Hij plaatst gesponsorde posts en rijdt voor samenwerkingen in de grootste, nieuwste en duurste auto’s. Hoewel sommige van zijn uitspraken nog weleens controversieel lijken te zijn, denken wij dat hij het hart op de goede plek heeft zitten en dat hij over het algemeen nog erg wordt geliefd.

Goed, wat dit in elk geval doet met zijn vermogen, is dat het misschien wel weer om een aantal tonnen gaat. De exacte hoogte, daar kunnen we echt geen inschatting van maken. Hij lijkt het in elk geval niet slecht te hebben, dus dat is zeer positief. Op naar nog meer Andy in de toekomst, toch?