Hoe kom je over iemand heen? / Rebound tips

De reden waarom je deze blog hebt aangeklikt, is waarschijnlijk niet de leukste reden: je relatie met je geliefde is gestrand. Niet getreurd, wij zijn er om je zo snel mogelijk weer vrolijk te krijgen.

We zullen het onder ander hebben over hoe je over iemand heen kan komen, maar geven ook een aantal rebound tips. Voel je niet verplicht om alles op te volgen, we zijn er slechts om je te helpen. Zo kan jij snel weer met een lach op je gezicht op stap en blijf je niet te lang in een treurige emotie hangen.

Over je ex heen komen

Volg de volgende tips en de kans is een stuk groter dat jij over je ex heen zal komen. Hoe fijn is het dat op de horizon een nieuwe liefde in zicht is (of juist niet).

#1 Contact vermijden

Vermijd het gebruik van sociale media om je ex te controleren of te bespioneren. Dit zal namelijk je herstelproces vertragen en je gevoelens van verdriet en woede versterken. Als je iemand niet gelijk wil verwijderen van alles, dan hebben veel apps ook de functie om de personen voor een bepaalde tijd te ‘muten’. Je zal geen ongewenste notificaties binnenkrijgen.

#2 #Selfcare

Eet gezond, slaap voldoende en beweeg regelmatig. Besteed aandacht aan je fysieke én mentale gezondheid. Hiermee zal je zien dat je je beter in je vel zal voelen. Niet alleen omdat je er beter uitziet, maar ook omdat je lichaam letterlijk gezonder is. In je relatie heb je je wellicht wat vaker laten verleiden tot een stukje chocola, maar zonder hem/haar kan je het even laten staan.

#3 Schrijven

Schrijven is dé manier om je gevoelens van je af te schrijven. Misschien hield je al wel een dagboek aan of ligt hij juist te verstoffen. Het is in ieder geval een mooie manier om je verdriet te verwerken. Je kan de tijd eveneens besteden aan het reflecteren op jezelf en je doelen en om te werken aan persoonlijke ontwikkeling. New status, new you.

#4 Vrienden

Nee, we doelen niet op friends with benefits, maar op supportieve vrienden. Je kan ongestoord je verhaal kwijt en laat het daarmee wat los. Bovendien komt er ongetwijfeld wat (ongevraagd) advies terug. Verder geeft het de mogelijkheid wat afstand te creëeren met je ex. Je bent met andere dingen bezig en raakt niet in de verleiding om toch weer een berichtje te sturen.

#5 Genezen

Helaas geldt hier niet: liever voorkomen dan genezen. Want moest je de relatie voorkomen? Nee. Waarschijnlijk heb je de tijd met je ex als overwegend positief ervaren. Geef daarom jezelf de tijd om te genezen. Dit kan betekenen dat je even afstand moet nemen van de persoon met wie je een relatie had, of dat je tijd nodig hebt om jezelf te vinden zonder de relatie. Vertrouw ons, je komt er wel weer overheen.

#6 Muziek

Net als wij vinden velen dat muziek een goede remedie is. Niet alleen voor een break-up, maar voor van alles in het leven. Vrolijke muziek geeft je de mogelijkheid om te even los te gaan en het plezier van het leven in te zien. Treurige muziek kan je juist helpen bij het verwerken van de break-up. ‘Huh’, horen we je denken. Ja, het blijkt dus echt te helpen. Je emoties worden flink beïnvloedt. De tekst kan je helpen te relativeren en de toon maakt je rustig.

#7 Huilen

Don’t cry because it’s over, smile because it happened. Je mag best met een positieve blik terugkijken op je relatie. Het is niet erg dat je ook nog goede herinneringen in je hoofd blijft afspelen. Maar, een goed potje huilen is niet verboden. Soms is het fijn om de stress te laten gaan en je emoties de vrije loop te laten gaan.

Met bovenstaande tips kom je al een heel eind, maar misschien niet helemaal waar je wil zijn. Daarom hebben wij nog een mega tips achterwege gelaten. Namelijk: zoek een rebound.

Rebound tips

Hoewel het dus misschien niet het eerste is waar je aan denkt, kan een rebound je helpen om je weer op de been te krijgen. Wat is een rebound, vraag je je af? Een rebound is wanneer je na een breuk snel in een nieuwe relatie stapt, vaak om jezelf af te leiden van het verdriet van de vorige relatie.

Nu, voordat je denkt dat we aanmoedigen om overhaast een nieuwe relatie aan te gaan, bedenk dat een rebound niet altijd de beste optie is. Het is zoals vermeld belangrijk om jezelf eerst de tijd te geven om te genezen en te groeien. Maar als je er klaar voor bent, zijn hier enkele tips om op avontuur te gaan en nieuwe mensen te leren kennen:

  1. Ga naar sociale evenementen, word lid van een club of groep die een hobby of interesse deelt die je hebt, of sluit je aan bij een online community. Door jezelf te omringen met mensen die dezelfde interesses hebben als jij, is de kans groter dat je iemand ontmoet die je aanspreekt.
  2. Online dating is een populaire manier geworden om nieuwe mensen te ontmoeten. Maak een profiel aan op een dating app en maak verbinding met andere singles. Er zijn tal van dating apps beschikbaar, dus doe wat onderzoek en kies er een uit die bij je past.
  3. Soms kan het vinden van liefde betekenen dat je uit je comfortzone moet stappen. Probeer nieuwe activiteiten of ga naar nieuwe plaatsen om nieuwe mensen te ontmoeten. Door nieuwe ervaringen op te doen, breid je je horizon uit en maak je nieuwe connecties.
  4. Als je op zoek bent naar liefde, wees dan open en eerlijk over wie je bent en wat je zoekt. Dit kan helpen om de juiste persoon aan te trekken die bij je past.
  5. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar soms kan het vinden van liefde betekenen dat je stopt met zoeken. Wanneer je je teveel focust op het vinden van liefde, kan het voelen als een obsessie en kan het zijn dat je de juiste persoon over het hoofd ziet. Focus in plaats daarvan op het zijn van jezelf en geniet van je leven en de mensen om je heen.

Een rebound kan een afleiding zijn voor het verdriet dat je doormaakt. Maar, als je ervoor kiest om op avontuur te gaan na een gebroken hart, laat je niet tegenhouden door anderen. Zorg goed voor jezelf en laat je hart open staan voor nieuwe ervaringen en connecties. En vergeet niet: de tijd heelt alle wonden!