5x de beste keukengereedschappen voor thuiskoks

man and woman cooking

Als thuiskok is het hebben van de juiste keukengereedschappen iets ontzettends belangrijk. Ooit begon je met een messenset van een niet nader te benoemen blauw-gele woonketen, maar inmiddels heb je geïnvesteerd in kwaliteit.

In deze uitgebreide gids delen we de essentiële keukengereedschappen waar je misschien niet zo snel aan denkt als thuiskok. We delen de relevantie ervan én vertellen je graag nog meer over het geweldige bestaan als thuiskok. Wil jij je koken naar een hoger level tillen? Lees dan gauw verder!

Onmisbare keukengereedschappen

We starten maar gelijk met hetgeen waarom je deze blog hebt aangeklikt, namelijk de vijf beste keukengereedschappen voor thuiskoks. We hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees:

 • Vacuümzakken
  Je zou er misschien niet zo gauw aan denken, maar vacuumzakken zijn perfect om in huis te hebben. Je kan hier eten makkelijk in invriezen, terwijl het de structuur bewaard. Bovendien is het handig als je een groot diner voorbereid. In plaats van dat je tig pannen nodig hebt om alles te verwarmen, verwarm je het stampottenbuffet gewoon in een pan met heet water, waar je de zakken in legt. Geweldig, nietwaar?
 • Ovenbestendige braadpan
  Stel je voor, je hebt een heerlijke rollade. Hoe fijn is het dan dat je die even kan aanbraden op het vuur, waarna je deze met pan en al de oven in schuift? Het is een geweldig item waarmee je het lekkerste vlees (en stoofschotels) in kan bereiden.
 • Microplane-rasp
  Een wattes-rasp? Een microplane rasp! Deze rasp kenmerkt zich door flijmscherpe mesjes, waardoor het ideaal is om gelijkmatige resultaten te leveren zonder klontjes achter te laten. De veelzijdigheid en precisie maken deze rasp een essentieel instrument in de keuken van een kok. Ook bij jou, dus!
 • Keukenthermometer
  Dit item is onmisbaar voor het controleren van de interne temperaturen van vlees en gevogelte. Vaak heeft de plaatselijke slager dit wel in het assortiment liggen. Kan je direct een lekker stukje vlees meenemen om op een regenachtige zondag eens lekker te gaan bereiden.
 • Snijplanken
  Investeer in verschillende snijplanken om kruisbesmetting te voorkomen. Je deed het misschien vroeger nog weleens, maar op de plank waar je je rauwe kip op snijdt, wil je absoluut niet de ingrediënten voor je sla neerleggen. Kies, om uit te proberen wat je zelf het fijnst vindt, voor materialen zoals hout, kunststof en bamboe.

Had jij al deze items al in huis? Nee? Nou, dan is het wellicht het overwegen waard om ze wél aan te schaffen.

Word jij een professionele thuiskok?

Van een verpakking met de overgebleven artisjokken van gisteravond tot aan een speciale lade gevuld met vlees en vis; de koelkast ziet er altijd uit om van te smullen. De keukens van thuiskoks kenmerken zich vaak door een overvloed aan eten en een overvloed aan materialen om het eten mee te bereiden.

We hopen dat we je in deze blog een zetje in de rug hebben gegeven om een nóg betere thuiskok te worden. Weet dat deze items niet per definitie essentieel zijn en da tje er dus ook voor kan sparen. Misschien een aankomende verjaardag waarop je een nieuwe microplane rasp aan je geliefde kan vragen? Lekker romantisch, nietwaar.