Annelies Verlinden: partner, gezin en relatie status

gray and white building with red, yellow, and black striped flag on roof

Who run the world? Girls, girls!

Dat is precies wat steeds meer mensen, zowel mannen als vrouwen, graag voor zich zien. Niet alle hoge functies moeten bekleed worden door mannen. Niet alle landen moeten een mannelijk staatshoofd hebben. Niet alle partijleiders en politieke figuren zouden een man moeten betreffen. Met andere woorden, we streven naar een wereld met vrouwen aan de top!

Gelukkig is dat laatste een gegeven dat steeds vaker optreedt. Vrouwen zijn directeuren van grote bedrijven, worden geaccepteerd als staatshoofd én betreden dus het politieke landschap. Een voorbeeld van een vrouw die in de politiek graag de strijd aangaat, is Annelies Verlinden. Zij is lid van de CD&V en is sinds een aantal jaar ook minister van Binnenlandse zaken. Maar wie is deze vrouw eigenlijk nog meer? Lees in deze blog alle ins en outs over deze succesvolle dame.

CD&V als professionele basis

CD&V, voluit Christen-Democratisch en Vlaams, is een politieke partij in België. Ze vertegenwoordigt het middenveld van het politieke spectrum en legt de nadruk op sociaal-christelijke waarden. CD&V streeft naar een samenleving gebaseerd op solidariteit, rechtvaardigheid en respect voor menselijke waardigheid. De partij heeft deelgenomen aan verschillende coalitieregeringen op zowel federaal als regionaal niveau in België en heeft bijgedragen aan het beleid op het gebied van welzijn, onderwijs en arbeidsmarkt.

Een van de leden van de politieke partij is Annelies Verlinden. Toch was dat niet de plek waar ze voor langere tijd aan het werk was in het begin van haar carrière. Hoewel de politieke interesse er altijd al was geweest, is Verlinden tot enkele jaren geleden namelijk in de advocatuur bezig geweest. Ze rondde hierin verschillende opleiding af en was zelfs een tijdje co-managing partner bij een gerenommeerd advocatenkantoor.

Minister

Al bijna twintig jaar geleden werd bekendgemaakt dat Verlinden de ondervoorzitter van JongCD&V zou worden. Toch koos ze ervoor die carrière even links te laten liggen, tot enkele jaren geleden. Ze werd steeds actiever in de politiek en behaalde in 2020 toch wel een heel bijzonder hoogtepunt. Onder het intreden van de federale regering van premier De Croo werd Verlinden namelijk aangesteld als Minister van Binnenlandse Zaken, Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwing.Tot op de dag van vandaag betreed ze deze functie met veel allure.

Partner

Over haar professionele carrière is dus veel bekend. Misschien heb je daardoor ook wel het idee dat dat ook op andere vlakken an haar leven zo is. Echter is dat het punt waar je het mis hebt. Verlinden heeft namelijk meer dan eens aangegeven dat ze haar partner privé wilde houden. Je ziet wel vaker dat bekende Belgen hiervoor kiezen. We mean, hun partner heeft er voor een leven in de schijnwerpers gekozen. Hun partner heeft niet voor een leven met mogelijke haat en zelfs bedreigingen gekozen. Dat laatste geldt natuurlijk al helemaal voor de partner van een politicus. Een politicus is en blijft namelijk een persoon met wie lang niet iedereen het eens is, maar soms toch de knoop moet doorhakken.

Op date en relatiestatus

Mocht er een eventuele partner in het leven van Verlinden zijn, dan is ook dat waarschijnlijk op een wat irreguliere manier verlopen. Verlinden gaat namelijk eigenlijk nooit op pad zonder haar beveiliging. Er wordt over dat soort dingen altijd gezegd dat ze mogen hopen dat de beveiliging discreet is. Het zou ons verschrikkelijk lijken als na een eerste date het hele land hiervan al op de hoogte is gesteld, door het roddelen van de beveiliger. Nou ja, we zouden blij voor Verlinden zijn als ze inderdaad verliefd/ verloofd/ getrouwd is. Als haar relatiestatus van ‘vrijgezel(lig)’ of ‘single’ naar één van die benoemingen kan veranderen.

Gezin

Met ontbrekende kennis of Verlinden een partner heeft, ontbreekt eveneens de kennis of ze ook kinderen heeft. Althans, ook dat is niet zo gemakkelijk te zeggen, want:

  • je hoeft geen partner te hebben om zwanger te geraken
  • je hoeft als vrouw niet zwanger te zijn om een kind te hebben (stiefkind, pleegkind, adoptie, etc.)

Maar, er geldt ook:

  • als je Verlinden met een kind spot, hoeft het niet de hare te zijn
  • als je Verlinden met een kind spot, hoeft het niet van haar onbekende partner te zijn.

Met andere woorden, je kan wel iets denken, maar dat hoeft lang niet altijd waar te zijn. Bovendien vertelde ze in een interview begin 2023 dat het nooit haar wens is geweest om geen kinderen te hebben. Dus, dat kan ook nog, dat het een gevoelig onderwerp is waar niet iedereen graag over spreekt.

Conclusie

Wat ons betreft laten we het gewoon bij het professionele leven van Verlinden. Wat voor politieke kwesties ze behandeld, for instance. Verlinden heeft duidelijk niet echt de behoefte om alles over haar privé te vertellen, dus loop er dan ook niet naar te gissen. Misschien een wat strenge toon, maar wel een toon om Verlinden zo goed mogelijk te beschermen. Verlinden is voor de buitenwereld haar job en haar job wordt vervuld door zichzelf.