De populairste Belgische films en series die je moet zien

black flat screen tv turned on displaying man in black suit

België, een klein land met een rijke geschiedenis en een unieke cultuur, heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende opkomst gezien in de wereld van film en televisie. Met een talentvolle cast en getalenteerde filmmakers heeft België enkele opvallende films en series voortgebracht die niet alleen in eigen land, maar ook internationaal indruk hebben gemaakt. Laten we eens duiken in de wereld van de populairste Belgische films en series, en laten we niet vergeten enkele van de getalenteerde Belgische actrices te vermelden die hierin schitteren.

Belgische Films:

1. “The Broken Circle Breakdown” (2012): Deze emotionele rollercoaster van regisseur Felix Van Groeningen heeft wereldwijd harten veroverd. Het verhaal volgt een koppel, gespeeld door Veerle Baetens en Johan Heldenbergh, dat worstelt met liefde en verlies. Veerle Baetens’ indrukwekkende acteerprestatie leverde haar zelfs een European Film Award op.

2. “D’Ardennen” (2015): Een duister misdaaddrama geregisseerd door Robin Pront dat de kijker meeneemt in de onderwereld van de Belgische Ardennen. De getalenteerde acteur Jeroen Perceval schittert in deze film en levert een memorabele prestatie.

3. “The Brand New Testament” (2015): Een absurde komedie van Jaco Van Dormael waarin de wereld wordt voorgesteld als een plaats waar God echt bestaat en in Brussel woont. Actrice Catherine Deneuve speelt een van de opvallende rollen en voegt een Franse flair toe aan de film.

4. “Girl” (2018): Geregisseerd door Lukas Dhont, vertelt deze film het verhaal van Lara, een jonge transgender ballerina, gespeeld door Victor Polster. De film won verschillende prijzen en illustreert de rijke diversiteit van Belgische cinema.

Belgische Series:

1. “La Trêve” (2016): Een spannende misdaadserie die de duistere kanten van een Belgisch stadje belicht. Het sterke acteerwerk van Yoann Blanc, die inspecteur Yoann Peeters speelt, draagt bij aan het succes van de show.

2. “De Dag” (2018): Deze thriller van regisseur Gilles Coulier volgt een bankoverval vanuit verschillende perspectieven en ontrafelt geleidelijk het mysterie. Actrice Sofie Decleir speelt een belangrijke rol in het verhaal en levert een overtuigende prestatie.

3. “Undercover” (2019): Een internationaal geliefde serie die zich richt op de wereld van drugskartels en undercoveroperaties. Tom Waes en Anna Drijver, beide getalenteerde Belgische acteurs, spelen de hoofdrollen en dragen bij aan het succes van de serie.

4. “Into the Night” (2020): Deze spannende Netflix-serie, gemaakt door Jason George, draait om een vliegtuig dat probeert te ontsnappen aan een mysterieuze catastrofe. Actrice Pauline Etienne vertolkt de rol van Sylvie Bridgette Dubois en voegt een intrigerend personage toe aan de serie.

Belgische Actrices:

Naast de succesvolle films en series, zijn er ook enkele opmerkelijke Belgische actrices die de aandacht verdienen. Eén van deze getalenteerde actrices is Veerle Baetens, wiens indrukwekkende prestatie in “The Broken Circle Breakdown” niet onopgemerkt is gebleven. Haar veelzijdigheid en diepgaande karakterisering hebben haar terecht internationale erkenning opgeleverd. Ze is een voorbeeld van het groeiende talent in België dat de wereld verovert.