Charles Leclerc: vriendin, afkomst, vermogen en meer 

Wie is Charles Leclerc? Vraag jij je misschien af. Wij hebben het voor je uitgezocht, van zijn inkomen tot zijn vriendin en familieleden. Hier vind je meer over de Formule 1 coureur van Ferrari: Charles Leclerc. 

Charles Leclerc ken je waarschijnlijk als coureur van Ferrari. Het is niet gek dat hij voor Ferrari rijdt, want toen hij 15 was begon bij binnen het Ferrari-programma. Ferarri pikte hem op doordat hij in Frankrijk verschillende kampioenschappen won binnen het karten. In 2014 deed hij het goed binnen de Formule Renault 2.0 competitie en pakte hij zeven keer een podiumplek en werd hij tweede met 199 punten. Onze eigen Nyck de Vries won overigens dat kampioenschap. 

De vriendin van Charles Leclerc

Aan het einde van 2022 maakte Charles Leclerc bekend dat hij en zijn vriendin uit elkaar gingen. Dit was precies gedurende de langere winterstop van het formule 1 seizoen. Niet echt een goede start dus kan je wel stellen. Na vele negatieve tegenslagen die hij dat seizoen heeft gehad, is het ook nog eens over tussen Charlotte Sine en hem. 

Sinds 2019 was Charles Leclerc al samen met zijn vriendin Charlotte Sine. Ze hebben elkaar leren kennen in Monaco. Zij is een geboren monegasks en studeerde architectuur. Net als een goede smaak voor auto’s, heet Charles Leclerc ook een goede smaak voor vrouwen. Charlotte Sine is een geboren schoonheid met rijke ouders. Charles Leclerc deelde de break-up via Instagram en verteld hierbij dat het een keuze is geweest die ze samen hebben gemaakt. De reden kunnen we niet vinden, maar het lijkt erop dat ze een besluit hebben genomen in samenspraak. 

Op dit moment zijn er beelden verschenen dat Charles Leclerc een nieuwe vriendin zou hebben. Saint Mleux heeft dit nog niet bevestigd, maar het lijkt erop dat we een nieuw liefdeskoppel in de formule 1 wereld gaan zien. Bekijk hier de Instagram van Saint Mleux.

Waar woont Charles Leclerc?

Er is de laatste jaren steeds meer commotie ontstaan rondom de woonadressen van bekenden. Zo kwam het adres van Charles Leclerc op straat te liggen. Hierna bezochten vele fans hem voor handtekeningen. Maar het bleek ook voor criminelen een mogelijkheid te zijn om Charles te overvallen. Zo kwamen er beelden online waarop te zien is dat twee criminelen op scooters proberen te ontsnappen nadat ze horloges bij Charles hebben gestolen. 

Met een snelle bolide scheurt Charles Leclerc achter deze criminelen aan. Hij deelde hier verder niet veel over op het internet. Over zijn woning in Monaco kunnen wij helaas niet al te veel vertellen. Maar wel iets over de boot van Charles Leclerc. 

De luxe vakanties van Charles Leclerc

Charles is natuurlijk een bewoner van de havenstad (land) Monaco. In deze haven liggen de meest luxe jachten van over de hele wereld. Zo ook heeft Charles Leclerc zijn eigen jacht. Hij is hier niet veel, maar gaat hier het liefst wel mee op vakantie. Charles noemde zijn jacht: ‘’Monza’’, dit is tevens de naam van het Italiaanse circuit waar hij twee keer een Grand-Prix won. 

De jacht is 15 meter lang en ongeveer 1,8 miljoen euro waard. Hij is hier vooral om zijn vakanties op te spenderen. Er kunnen in totaal zo’n vier gasten plaatsnemen op deze jacht. Deze jacht ligt het hele jaar door in de haven van Monaco. 

Het vermogen van Charles Leclerc

Ferrari ziet al het talent van Charles Leclerc en heeft dit in 2021 beloond met een contract van drie jaar. Dit is bijzonder, want in de racewereld worden er vaak niet zulke lange contracten gesloten. Dit gebeurd alleen met de Lewis Hamilton’s en Max Verstappen’s van deze wereld. 

In dit contract is opgeschreven dat Charles Leclerc zo’n 9 miljoen per jaar gaat verdienen. Dat betekent dus dat hij alleen al in deze jaren 27 miljoen euro verdient. Tel daar nog wat mooie sponsordeals bij en je krijgt toch een astronomisch bedrag. Het vermogen is moeilijk te berekenen, mij wij verwachten dat Charles Leclerc rond de 50 miljoen waard is. 

De ouders van Charles Leclerc

Inmiddels is Charles Leclerc 25 jaar, en doet hij het goed in de formule 1. Hij is geboren in Monaco, waar hij tot op heden nog steeds woont. In 1997 werd Charles op 16 oktober geboren. Zijn ouders zijn Pascale Leclerc (moeder) en zijn overleden vader heet Herve Leclerc. Charles Leclerc komt uit een rijke familie, en zijn vader komt ook uit de motorsport. Zo heeft hij in de jaren 80 en 90 als Formule 3 coureur gereden. 

Zijn vader heeft hierdoor goed geld kunnen verdienen en kon Charles hierdoor binnen het Ferrari-programma leren racen. Dat heeft geen windeieren gelegd, want tot op heden is Charles natuurlijk een topper in de scene. Zijn moeder is kapster en knipt dan ook het haar van Charles Leclerc voor iedere race. 

De race historie van Charles Leclerc

We hebben het nog maar weinig over racen gehad in dit artikel. Laten we dus afsluiten met de racegeschiednis van Charles Leclerc. 

De formule 3 was voor Charles Leclerc de eerste stap richting de koningsklasse. Hier leerde hij nog beter racen en de circuits kennen. Max Verstappen is een jaar ouder dan Charles Leclerc, maar stapte gelijk binnen de formule 2 binnen. In 2017 deed Charles Leclerc dit ook en in 2018 mocht hij zijn officiele debuut maken in de formule 1. 

Zijn eerste race maakte hij bij het team van Sauber tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Vanaf hier presteerde hij ieder seizoen beter en in 2019 mocht hij dan ook de grote overstap maken naar het team van Ferrari.

Charles Leclerc bij Ferrari

Tijdens zijn eerste seizoen bij Ferrari werd er nog niet te veel verwacht van Charles. Door deze lage verwachtingen stond er geen druk op bij de Monegask. Hierdoor wist hij maar liefst zeven keer pole position te halen, wist hij tien podiumplekken te halen en zelf twee overwinningen. Hiermee eindigde hij hoger dan zijn teamgenoot Sebastian Vettel. De seizoenen hierop wist hij helaas niet torenhoog te eindigen en in 2022 leek het erop alsof hij het kampioenschap zou kunnen winnen. Maar door slechte keuzes van het team en een sterke Max Verstappen verspeelde hij het kampioenschap alsnog.