Kylian Mbappé: achtergrond, vriendin, wedstrijden en meer

person in white and red soccer jersey kicking soccer ball

De beste voetballer ter wereld? Hm, misschien is dat inderdaad Mbappé wel. Tenminste, als je het aan een selecte groep mensen vraagt. Stel je de vraag aan een fan van Cristiano Ronaldo of Lionel Messi, dan kan je wel begrijpen dat je een ander antwoord krijgt.

Nouja, een antwoord op de vraag als die vinden wij eigenlijk niet heel interessant. Veel interessanter is het om te kijken wie Mbappé eigenlijk als persoon is. Hoe hij de persoon is geworden die hij nu is, of hij een vriendin heeft, hoe hij zijn wedstrijden speelt en nog veel meer. Ennûh, het zal je trouwens misschien wel verassen als we je antwoord geven op de vraag wie niet de beste, maar de snelste voetballer ter wereld is.

Hoe Mbappé bekend werd

Zeg het maar. Met +110 miljoen volgers op Instagram doe je toch iets goeds. Al helemaal als je bedenkt dat het in een een kleine maand alweer met een paar miljoen is gegroeid. Het is dus geen geheim meer dat Kylian Mbappé langzamerhand de wereld aan het veroveren is. Dit doet hij met zijn charme, maar grotendeels met het voetbaltalent dat hij heeft. Echter kan je wel begrijpen dat Mbappé niet zomaar is gekomen waar hij nu is. Want, hoe zit dat eigenlijk, het begin van zijn ‘carrière’ in deze wereld?

Een bijzondere achtergrond

Ze zeggen wel vaker dat bij talinkjes als deze het talent niet zomaar ergens vandaan komt. In het geval van Mbappé is dat ook het geval.

Op 20 december 1998 zag Mbappe voor het eerst het levenslicht in de hoofdstad van Frankrijk, Parijs. Hij woonde samen met zijn ouders in een achterstandswijk, waar hij veelal op straat te vinden was. Vader Wilfried Mbappé (Kameroense afkomst) wist in de jeugd van Kylian voetbaltrainer te worden bij de club AS Bondy (over Algarijnse moeder Fayza Lamari) is minder bekend.

In elk geval betekende de baan van zijn vader dat het toen al duidelijke talent van Kylian al snel kon worden opgemerkt door grotere clubs. En inderdaad, het begin van het voetballen bij AS Bondy bleek voor Kylian de start te zijn van een carrière waar hij niet van had durven dromen.

Topclub na topclub

Wat de Mbappé’s, zowel vader als zoon, niet voor ogen had kunnen zien, was dat Kylian vervolgens heel Europa zal overvliegen. Uiteindelijk beland hij bij AS Monaco, waar hij in zijn laatste jaar werd uit gehuurd aan Paris Saint Germain, ook wel bekend als PSG. Bij PSG ging het balletje écht heel hard rollen en boekte hij succes na succes. Het maakt hem een geliefd bij velen en dat blijkt, want vanaf seizoen 2024-2025 zal hij een transfer doen naar Real Madrid. En geloof ons maar als we zeggen dat hij daar goed voor is betaald. Al helemaal omdat het contract voor maar liefst vijf jaar is getekend. Maar goed, in principe is Mbappé aan het einde van die jaren pas net 30, dus waar hebben we het dan over?

Misschien niet de beste, maar wel de snelste

Zoef, daar ging hij. Tijdens een meting bij een wedstrijd presteerde Mbappé om met een snelheid van 38,5 km/h zijn tegenstander eruit te lopen. De meting werd vastgesteld door de FIFA en is medio 2024 de allersnelste meting ooit geweest. Natuurlijk is het moeilijk om te zeggen dat hij écht de snelste is, aangezien niet iedereen op elk moment en in elke wedstrijd wordt gemeten, maar je kan hier best vanuit gaan. Heeft hij toch nog een titel op zijn naam staan, zullen we maar denken…

Vriendin

Zo hé, wat is het toch een charmeur, die Mbappé, vinden jullie niet? We kunnen je in elk geval op een briefje geven dat Mbappé als mogelijke liefdespartner ook erg geliefd is bij zijn fans. Toch lijkt hij nog niet heel veel succes in zijn liefdesleven te hebben gehad. Tenminste, dat baseren we op dat er al enkele relaties op de klippen zijn gelopen. Lees:

  • Miss Frankrijk Alicia Aylies was de eerste bekende geliefde die voorbij kwam. Hoewel ze hun relatie niet heel publiekelijk deelden, was er toch iets waardoor de relatie na een jaar of drie strandde.
  • Transgender en model Ines Rau bleek voor een tijdje succesvol, maar ook daar verscheen het bericht van dat de relatie was beëindigd. Jammer voor beide partijen, maar vast beter zo…
  • Mogelijk zou Mbappé een tijdje hebben gedatet met Rose Betram (toevallig ook een model), maar of dit uiteindelijk iets is geworden, is onbekend.

We kunnen in elk geval uit deze ‘gevallen’ halen dat Mbappé over het algemeen een voorkeur heeft voor modellen, voor vrouwen die wat ouder zijn dan hij zelf en voorkeur heeft voor een relatie die zich vooral in de privé sferen plaatsvindt. Maar goed, in principe is hij ook geen celebrity, nee, hij is een voetballer.

Wedstrijden

Heb je een goede speler zoals Kylian Mbappé in je team, dan zet je die geregeld op het veld. Over dat veld gesproken, we hebben eigenlijk nog helemaal niet verteld waar op het veld Mbappé met name te vinden is. Dus, bij deze vertellen we je dat het een aanvaller is, ook wel een centrumspits genoemd. Rechtsbuiten en linksbuiten zal hij ook weleens hebben gestaan, maar het liefst wordt hij recht voor het doel neergezet. Anyway, misschien vind je het ook wel leuk om te weten dat Mbappé ook voor het Franse nationale team speelt. Al in 2017 speelde hij zijn eerste interland.

Conclusie

Mbappé is een goede speler, een gewilde speler en toevallig in medio 2024 ook de snelste speler ooit. Met zijn jonge leeftijd heeft hij nog een hele carrière voor zich. We hopen dan ook nog veel van hem te zien. Jij ook?