Charles Leclerc: wiki, afkomst, vriendin en meer

red ferrari f 1 on black surface

De winnaar van ongeveer alle Grand Prix rondes in 2024? Nou, wat dacht je van Max Verstappen dan misschien. Hoewel hij door velen wordt gezien als de allersnelste en de allerbeste, betekent het niet dat er nóg een aantal goede coureurs zijn. Weet je wie het namelijk ook goed doet? Charles Leclerc.

Als F1-fanaat zou je deze concurrent van Verstappen moeten kennen. Vaker dan eens heeft Leclerc het Verstappen meer dan moeilijk gemaakt. Sterker nog, in seizoen 2023 had hij vaker dan eens de pole position. Dat is de eerste startpositie op de startgrid, verdiend door de snelste kwalificatietijd. De coureur die pole position heeft, start vanaf de eerste positie in de race. Goed, alweer iets te veel informatie, laten we maar gewoon starten met de blog.

Wiki van Charles Leclerc

Geboortedatum: 16 oktober 1997
Nationaliteit: Monegaskisch
F1-team: Ferrari

De jonge Leclerc begon zijn carrière in de karting en klom snel op naar hogere raceklassen. In 2009 werd hij in zijn begin tienerjaren al Frans Kampioen. Het balletje ging rollen en in het karten won hij ook nog eens de Monaco Kart Cup in 2010 en in 2011 de Junior World Cup en de CIK-FIA Academy Trophy. Hoewel hij erg getalenteerd was, maakte hij de overstap naar Formula Renault in 2014.

Leclerc werd steeds beter en beter en won in 2016 het GP3-kampioenschap en het FIA Formule 2-kampioenschap in 2017, waardoor hij de aandacht trok van het Ferrari F1-team. Hij maakte zijn debuut in de Formule 1 in 2018 bij het Alfa Romeo Sauber F1 Team, voordat hij in 2019 promoveerde naar Ferrari als teamgenoot van Sebastian Vettel. Nadat hij vaker dan eens de pole position veroverde, zelfs een aantal keer won en 10 keer op het podium verscheen, werd zijn contract bij Ferrari tot 2024 verlengd. Leclerc staat bekend om zijn indrukwekkende snelheid en racevaardigheden, en wordt beschouwd als een van de opkomende sterren in de Formule 1.

Rivalen

Je kan van Leclerc echt niet zeggen dat hij ‘slecht’ is, maar wat de afgelopen jaren wel is gebleken, is dat hij niet de enige beste is. Klinkt misschien wat hard om te zeggen, maar als je de winnaars ziet, dan zie je met name de naam Max Verstappen zien staan. Neemt overigens niet weg dat hij in 2019 en 2022 wel degelijk de winnaar was van de gehele formule 1. Wat. een. prestatie. Ennûh, daarbij valt ook niet te vergeten dat Lewis Hamilton de twee ook nog weleens op de hielen zit.

Afkomst

Goed, nu we ongeveer weten hoe de carrière van Leclerc er tot aan nu uit heeft gezien, vraag je je misschien af waar hij eigenlijk vandaan komt. Nou, wat je al hebt kunnen zien, is dat hij van Monaco komt. Hij is geboren in Monte Carlo en is daarmee van, moeilijk woord, Monegaskische afkomst.

Hij groeit daar samen op met oudere broer Lorenzo en jongere broer Arthur. Samen met hun ouders, moeder Pascale Leclerc en overleden vader Hervé Leclerc, wonen ze in een chique wijk op Monaco. Een leuk feitje is dat Hervé zijn zoon, net als bij Jos en Max Verstappen, hem altijd heeft gesteund in zijn droom. Zelf kwam vaderlief nooit verder dan de Formule 3, maar niets doet af aan de genen die hij heeft doorgegeven. De moeder van Leclerc is in principe ook altijd supportive geweest, maar vond het altijd nog wel moeilijk. Huisvriend, peetoom van Charles en F1-coureur Jules Bianche kwam in 2015 om het leven door het letsel dat hij opliep bij de Grand Prix van Japan in 2014. Het maakt de familieleden van Leclerc maar weer eens bewust van het gevaar in de sport.

Vriendin

Wie het misschien ook wel spannend vindt dat Leclerc telkens weer in die auto stapt, is zijn vriendin. Vriendin? Is de knappe, jonge coureur dan al bezet? Ja, zeker. Sinds de zomer van 2023 verschijnt Leclerc vaak op de foto’s met de prachtige Alexandra Saint Mleux aan zijn zijde. Echter komen er niet vaak foto’s van het koppel zelf naar buiten, al is de relatie wellicht wel af te leiden aan de gedeelde liefde voor hondje Leo.

Laten we het erop houden dat de Italiaanse Alexandra een prachtige jonge vrouw is, met wie Leclerc vast heel gelukkig is. Als zij inderdaad het grootste gedeelte van hun relatie privé willen houden, wie zijn wij dan om daar met onze neus in te duiken. Voor hetzelfde geld strand de relatie wél en kunnen ze dat niet in rust verwerken, omdat er van alles van ze wordt verwacht.

Conclusie

Charles Leclerc is een succesvol Formule 1 coureur, wie op jonge leeftijd al veel successen behaalden. Het is een van de grootste concurrenten van onze ‘eigen’, Nederlandse Max Verstappen. Leclerc rijdt al jarenlang voor het grote Ferrari en lijkt de sport nog lang niet op te geven. We zijn benieuwd wat de toekomst hem zal brengen en of er wellicht nog een keer een winst zal plaatsvinden. Ach, hij lijkt in luxe te leven en we wensen hem, zijn partner en hondje Leo al het geluk van de wereld.