De 8 beste low-budget wenkbrauwpotloden

Of je nu gaat voor strakke, verwilderde of natuurlijke wenkbrauwen, een wenkbrauwpotlood is hét middel om je voorkeur te laten zien.

Maar wat zijn nu goede, maar relatief goedkope wenkbrauwpotloden. Wenkbrauwen zijn slechts een klein onderdeel van je make-up routine en we begrijpen dat je er niet te veel aan uit wilt geven. In deze blog geven wij daarom een top 8 van betaalbare wenkbrauwpotloden.

#1 L’ORÉAL PARIS BROW ARTIST SKINNY DEFINER

€11,99
Wat ons betreft dé musthave onder de wenkbrauwpotloden. De dunne punt geeft de mogelijkheid de wenkbrauwen strak in te kleuren. Mocht dit nog iets te duur zijn? Misschien wordt je overtuigd wanneer je hoort dat het potlood erg lang mee gaat! Het potlood is in drie verschillende kleuren beschikbaar, bij elke haarkleur zal je dus een juiste kleur vinden.

#2 MAYBELLINE BROW ULTRA SLIM WENKBRAUWPOTLOOD

€8,99
Voor minder dan tien euro heb je een prachtig potlood in handen. Anders dan de nummer 1, gaat het hier daadwerkelijk om een letterlijk potlood. Je hebt dus ook een speciale puntenslijper nodig, om het potlood bij te houden. Desondanks geeft het potlood, dat in maar liefst zes verschillende kleuren beschikbaar is, een subtiele look. Eveneens perfect te gebruiken door beginners.

#3 ESSENCE EYEBROW DESIGNER

€1,79
Hoewel de prijs misschien wat vraagtekens over de kwaliteit kan oproepen, hebben wij ‘m toch in deze lijst gezet. Waarom? De designer is perfect voor mensen met wat smallere/ dunnere wenkbrauwen. Eveneens komt het product uit in de kleur zwart. Vaak is dit een kleur die niet beschikbaar is. Perfecte match wanneer je zwart haar hebt of fier bent op zwarte wenkbrauwen.

#4 NYX PROFESSIONAL MAKEUP – FILL AND FLUFF WENKBRAUWPOTLOOD

€12,95
Het zegt het al in de naam: het product is er handig om fluffy eyebrows mee te maken. In de afgelopen tijd zie je dat steeds meer mensen kiezen voor fluffy in plaats van erg strakke wenkbrauwen. Je hoeft hier natuurlijk niet voor te kiezen, maar kan het met product in ieder geval proberen. Een leuke toevoeging: het potlood is in acht kleuren beschikbaar.

Fluffy eyebrows

#5 HEMA WENKBRAUWPOTLOOD

€2,50
Misschien niet overal in België beschikbaar, maar even de grens over naar Nederland is het het zeker waar. Erg goed betaalbaar én werkt naar behoren. Het product heeft een fijn borsteltje en is makkelijk in omgang. Het gaat hier wederom om een ‘echt’ potlood en behoeft dus een puntenslijper. Desondanks raden wij het product zeker aan.

#6 CATRICE EYE BROW STYLIST

€2,59
Een erg toegankelijk product. Met zes verschillende kleurtonen zit er vast iets tussen dat bij je past. We vinden zelf dat de kwaliteit vergelijkbaar is met die van de Hema. Niet slecht, maar ook niet het beste product dat je in handen zal hebben. Ook niet meer dan logisch, gezien de prijs.

#7 RIMMEL LONDON PROFESSIONAL WENKBRAUWPOTLOOD

€6,99
Helaas niet overal zo makkelijk te koop, maar het is het zoeken waard. Fijn aan dit product is, is dat het waterbestendig is. Mocht je door de regen lopen, dan heb je niet ineens uitlopende wenkbrauwen. Daarnaast geef het product een natuurlijke look, waar je misschien wel naar opzoek bent. Voor €7,- ben je niet heel veel kwijt voor een verbluffend resultaat.

#8 MAX FACTOR BROW SHAPER

€11,99
Last but not least, de sharper van max factor. Het geeft de mogelijkheid je wenkbrauwen een gestroomlijnde look te geven. Het borsteltje is absoluut een aanwinst voor het gelijkmatig verdelen van het product, nadat je het hebt aangebracht. Je wenkbrauwen worden niet te donker, maar komen in perfecte balans tussen kleur en definitie.

Wenkbrauwtechnieken

Inkleuren is één, maar wenkbrauwen ‘bijhouden’ is een heel ander verhaal. Er zijn verschillende technieken die je kunt gebruiken om je wenkbrauwen te stylen. We gaan nu in op de drie meest gebruikte technieken. Dan hebben we het natuurlijk over waxen, epileren en threaden.

  • Waxen
    Pijnlijk en kans op haarirritatie, maar we noemen het toch: waxen. Waxen is de snelste manier om van ongewenste haartjes af te komen. Een dunne laag wax wordt aangebracht op/ om/ naast de wenkbrauw en vervolgens verwijderd met een strip. Het is aan te raden om dit door een specialist te laten doen.
  • Epileren
    De tweede, maar meestvoorkomende methode die we noemen, is eplieren. Het omvat het plukken van individuele haartjes met een pincet. Een nadeel: vaak duurt het wel enige tijd om alle haartjes te verwijderen. Toch is het resultaat een stuk nauwkeuriger dan waxen.
  • Threaden
    Threaden is een techniek waarbij een dunne draad wordt gebruikt om de haartjes te verwijderen. Het is minder pijnlijk dan waxen en kan ook worden gebruikt om fijnere haartjes te verwijderen. In een drogisterij in de buurt is hier vaak al de mogelijkheid toe.

Alternatieven

Mocht je potloden hebben uitgeprobeerd, maar blijkt het niks voor je? Dan zijn er ook nog verschillende alternatieven.Zo heb je bijvoorbeeld wenkbrauwgel. Wenkbrauwgel is een transparante gel die de wenkbrauwhaartjes op zijn plaats houdt. Het is een geweldige manier om je wenkbrauwen er verzorgd en natuurlijk uit te laten zien. Een pluspunt, het is ook in combinatie te gebruiken met andere kleurproducten.

Een ander alternatief is wenkbrauwpoeder. Dat wordt gebruikt, net als een potlood, om je wenkbrauw op te vullen, kleur te geven en meer definitie te geven. Voor een meer natuurlijke look raden wij je dit product aan.

Conclusie

In deze blog hebben we een top 8 gegeven van wenkbrauwpotloden in het goedkopere segment. Het is helemaal niet nodig om meer dan 20 of 30 euro uit te geven aan slechts één onderdeel van je make-up look. Mocht een product niet bevallen, dan is bovendien de stap om een ander product aan te schaffen, kleiner.