De toekomst van slimme keukens

two brown wooden bar stools

De moderne keuken is tegenwoordig veel meer dan alleen een plek om te koken. Technologie komt ook in deze ruimte steeds vaker te pas. Slimme keukenapparaten zijn hier een perfect voorbeeld van, omdat ze ons leven gewoon een stuk gemakkelijker en efficiënter maken. Wat kenmerkt deze keuken? Connectiviteit! We kunnen niet alleen onze verlichting, maar ook onze keukenapparaten bedienen met een smartphone. Hoe fijn is dat?

De slimme koelkast

De slimme koelkast is echt opvallend. Hij heeft camera’s ingebouwd, waarmee hij een foto maakt van wat er binnenin zit, en die foto stuurt hij naar je smartphone. Dus als je in de supermarkt staat en niet zeker weet of je nog melk hebt, hoef je alleen maar even op je app te kijken en je weet het meteen. Handig, toch?

De slimme oven

Stel je voor dat je na een lange werkdag onderweg naar huis bent en met een simpele app je oven alvast kunt voorverwarmen. Dat is wat een slimme oven kan doen! Je kunt zelfs recepten opzoeken en de oven automatisch de juiste instellingen laten kiezen, waardoor koken echt makkelijk wordt. De oven reinigen is natuurlijk wel nog iets wat je zelf moet doen. Gebruik hiervoor de juiste schoonmaakmiddelen (check de instructies van jouw specifieke oven).

Het slimme koffiezetapparaat

Hoe zou je het vinden om ’s ochtends meteen van je favoriete kopje koffie te kunnen genieten? Dat is precies wat een slim koffiezetapparaat kan doen. Het is niet alleen handig, maar sommige modellen houden ook je koffievoorraad bij en laten je weten wanneer het bijna op is. Je kunt de koffie zelfs aanpassen aan jouw smaak, van de soort bonen tot de sterkte en temperatuur.

Smart display

Een smart display (slim beeldscherm) is een handige hulp in deze innovatieve keuken. Je kunt hiermee kookvideo’s afspelen en recepten voorlezen terwijl je aan het koken bent. Daarnaast kun je het zelfs gebruiken om je boodschappenlijstje bij te houden en zelfs andere slimme apparaten in je keuken te bedienen, zoals de oven.

Slimme stekker

Met een slimme stekker maak je van een gewoon stopcontact een slim apparaat. Je kunt apparaten op afstand bedienen met een app op je smartphone en zelfs tijdschema’s instellen voor automatisch aan- en uitzetten. Dus, sta jij op het punt om een nieuwe keuken in te richten, of wil je je leven ook gewoon een stuk makkelijker maken? Denk dan eens aan de slimme keuken!