Incontinentie en levensstijl: tips voor een actief en zorgeloos leven

brown wooden mannequin on white ceramic toilet bowl

Een actief en zorgeloos leven staat bij jou op de eerste plek. Misschien ben je graag in de bossen te vinden voor een ontspannende wandeling, in de sportschool voor je wekelijkse hoeveelheid beweging of je laat de hond maar al te graag een paar keer per dag uit. En heb je in dit soort gevallen te maken met incontinentie? Dan is het wel zo fijn om te weten dat je daar iets tegen kunt doen met hulpmiddelen, zodat het dagelijks leven meteen weer wat leuker wordt. Om je hier wat meer wegwijs in te maken, hebben we een aantal handige tips alvast voor je op een rijtje gezet.

Investeer in fijne hulpmiddelen die het dagelijks leven net even wat relaxter maken

Gelukkig zijn er vandaag de dag verschillende soorten hulpmiddelen waarmee het dagelijks leven veel makkelijker kan worden gemaakt. Een van de meest bekende voorbeelden daarvan zijn de hulpmiddelen van het merk Tena. De hulpmiddelen zijn erg makkelijk in gebruik en je voorkomt vervelende ongelukjes, zoals het doorlekken. En hierdoor kun je op een veel betere manier aan de slag gaan met een actief en zorgeloos leven.

Ben je op dit moment al met een traject gestart bij een specialist?

De nodige hulpmiddelen bieden natuurlijk een erg fijne uitkomst tijdens het uitvoeren van taken in het dagelijks leven. Maar heb je ook al een keer goed gedacht aan de basis van alles? Het is namelijk altijd een goed idee om een traject te starten bij een specialist. Zo kan een bekkentherapeut de aard van de klachten erg goed in kaart brengen en daar een passende behandeling voor aanbieden. Met een paar kleine oefeningen – die je ook iedere dag zelf makkelijk uit kunt voeren – kan het zomaar zo zijn dat de klachten sterk kunnen verminderen.

Verdiep je altijd goed in het aanbod aan hulpmiddelen om te gebruiken in het dagelijks leven

De combinatie van een traject bij een specialist en het gebruik van de juiste soort hulpmiddelen, zorgt ervoor dat je de incontinentie veel beter onder controle kunt houden. Verdiep je daarom goed in het totale aanbod dat er is en probeer eens een keer verschillende soorten hulpmiddelen uit. Hierdoor krijg je meteen een goed beeld van de producten die in jouw situatie wel of niet goed werken. Ga je op korte termijn al een keer aan de slag met deze handige en makkelijk toepasbare tips?