Eenvoudig je gordijnen wassen door 5 handige hacks 

white curtain

Het wassen van je gordijnen is niet de allerleukste taak om uit te voeren. Aangezien dit grote stukken stof zijn die weer schoongemaakt moeten worden, vormt dit vaak een uitdaging. Gelukkig zijn er enkele slimme truckjes die dit een stuk eenvoudiger maken. Benieuwd naar welke dit zijn? Volgende vijf helpen je alvast. 

  1. Stofzuig alvorens het wassen 

Ten eerste is het een goed idee om de gordijnen te stofzuigen wanneer ze nog voor je ramen hangen. Op die manier verwijder je stof en ander vuil en komt dit niet in de wasmachine terecht. Dat is een stuk aangenamer wassen en bovendien zullen ze eens zo schoon zijn achteraf. 

  1. Gooi ze opgerold in de wasmachine 

Niet alleen het wassen van de gordijnen is een hele klus, ook het strijken ervan kan veel tijd in beslag nemen en is vaak niet praktisch. Wist je dat je kreuken makkelijk kan vermijden door ze te rollen alvorens je ze in de wasmachine gooit? Deze truck is welbekend om kreuken te vermijden bij het inpakken van je kleding, maar is dus ook hier van toepassing. Een korte stoombeurt achteraf bespaart je minstens een uur strijken uit. 

  1. Steek een tennisbal bij in de wasmachine 

Van deze hack had je misschien nog niet gehoord, maar een tennisbal bij in de wasmachine steken helpt om de gordijnen op te schudden. Zo vermijd je ook dat ze samenklitten, wat je last bespaart achteraf. Handig niet? Zorg er wel voor dat de tennisbal schoon is, zodat deze geen vlekken kan maken op de gordijnen. 

  1. Gebruik een kussensloop

Van plan je glasgordijnen te wassen? Stop ze in een kussensloop voordat je ze in de wasmachine plaatst. Ze bestaan uit een stof die zeer fragiel is en hierdoor snel beschadigd wordt. Door deze hack toe te passen zijn ze extra beschermd tegen wrijving. Wanneer het hele wasproces achter de rug is en ze weer ophangen voor je ramen, zullen ze weer zo goed als nieuw lijken. 

  1. Voeg azijn toe 

Verder is het een goed idee om een kopje azijn toe te voegen aan het wasverzachter compartiment. Dit helpt bij het verwijderen van geuren en verzacht de stof zonder schadelijke chemicaliën. 

  1. Verwijder snel na het wassen

Het wassen klaar? Laat ze dan niet in de machine steken. Op die manier voorkom je dat ze kreuken of dat er slechte geurtjes ontstaan. Stop ze meteen in de droogkast of, als het weer het toelaat, kan je ze buiten ophangen. Je vouwgordijnen op maat zullen opnieuw stralen en je interieur compleet maken.