Drie gezonde voornemens voor 2024

person holding fire cracker shallow focus photography

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Voor veel mensen hét moment om een nieuwe start te maken en eens wat te verbeteren aan je eigen levensstijl. Veel mensen houden hun goede voornemens echter niet lang vol. In dit artikel delen we drie goede voornemens en hoe je ze het best kunt volhouden.

Grijp minder snel naar zelfzorggeneesmiddelen

Probeer jezelf aan te leren om niet bij ieder pijntje naar zelfzorggeneesmiddelen te grijpen. Het is vaak helemaal niet goed voor je en van sommige middelen zoals xylometazoline, wat in neusspray zit, bisacodyl of paracetamol kan je zelfs afhankelijk raken. Zij het lichamelijk, zij het mentaal. Kijk eens of je mildere middeltjes kan vinden om je kwaaltjes te verhelpen. Je kan bijvoorbeeld Physiomer kopen bij Optiphar. Dit is een soort neusspray, maar het is niet meer dan een zoutoplossing. Het effect is minder direct, maar je kan er niet verslaafd aan raken en het is een stuk minder een aanslag op je lichaam.

Een paar kilo kwijt

Na de feestdagen willen veel mensen een aantal kilo’s kwijt. Echter, afvallen is geen kwestie van een dieet volgen. Het gaat om een blijvende verandering in je leef- en eetpatroon. Met behulp van een diëtist kun je op zoek gaan naar een levensstijl die jou op gewicht brengt en die je ook kan volhouden. Als je echt veel moeite houdt met afvallen, kun je ook supplementen als XLS medical kopen. Dit ondersteunt de vetverbranding en versnelt daarmee het proces van afvallen. Dit is geen vervanging van een gezonde levensstijl, hooguit een extra hulpmiddel. Ook met een dergelijk middel is het dus zaak om gezond te blijven eten en voldoende te bewegen.

Meer bewegen

Ook als je niet per se af wilt vallen, kan meer beweging heel gezond voor je zijn. Bewegen houdt je niet alleen op gewicht. Het houdt je spieren in conditie, je hersenen gezond en het stimuleert bovendien een gezonde darmwerking. Hekel aan sporten? Zoek een maatje met wie je zo nu en dan een rondje kan gaan wandelen of fietsen. Skates kunnen een hele leuke en gezellige manier zijn om aan iets meer beweging te komen. Ook kan een dansles in de sportschool ontzettend tof zijn. Hiervan kom je niet alleen in beweging, maar krijgt je zelfvertrouwen ook een enorme boost. Als je niet gewend bent om veel te bewegen kan het in het begin een beetje doorbijten zijn, maar op termijn zul je je zoveel beter gaan voelen. Heb jij al goede voornemens?