Lief voor je haar met de beste shampoo

Weet jij niet wat je met je haar aan moet? Is het altijd vet? Oogt het dof? Staat het in droge pieken boven op je hoofd of heb je last van roos? De juiste shampoo kan ontzettend veel verschil maken voor jouw kapsel. Er is echter gigantisch veel keuze dat we snappen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel helpen we je een eindje op weg. Zo kies jij een goede shampoo!

Kwaliteit doet er toe

Veel mensen beweren dat het echt niet uitmaakt waar je je shampoo koopt. De shampoo van de kapper is hetzelfde goedje, alleen een stuk duurder. Dit is echter niet waar. Kappersshampoo is wel degelijk beter van kwaliteit. Ten eerste is deze shampoo een stuk geconcentreerder, waardoor de actieve stoffen beter hun werk kunnen doen. Ten tweede is kappersshampoo een knap staaltje scheikunde. Kies een kwalitatieve shampoo die past bij jouw haartype (droog, vet, dof etc.) Wedden dat het verschil maakt met de goedkope shampoo uit de supermarkt! Tip: koop kappersshampoo niet bij de kapper zelf, maar bij een kapperswinkel of online groothandel. Dit scheelt behoorlijk in de prijs.

Natuurlijke ingrediënten

Veel mensen hebben baat bij het gebruik van een shampoo met natuurlijke ingrediënten. Vooral mensen die veel last hebben van droog haar kunnen slecht reageren op synthetische gladmakers in shampoo. Het vermijden van siliconen en parabenen in shampoo kan een goed idee zijn als jij altijd struggelt met je haar. Tegenwoordig is siliconen- en parabeenvrije shampoo zowat overal te krijgen. Het gaat vaak om de shampoos van natuurlijke en/of biologische merken, die ook gewoon bij de drogist te krijgen zijn. Je ziet ze niet over het hoofd. Vaak staat op het etiket in koeienletters aangegeven dat de shampoo vrij is van siliconen en parabenen.

Het belang van conditioner

Naast een goede shampoo is het van belang dat je ook een goede conditioner aanschaft. Een kwalitatieve conditioner van een kappersmerk is de ultieme verzorging van jouw pas gewassen haar. Een conditioner sluit de haarschildjes na het wassen weer en voorkomt daarmee dat jouw haar na een wasbeurt beschadigt. Conditioner is dus niet een stap die je zomaar kan overslaan!