Over tanning drops: alles wat je wil weten

De zomerse zonnestralen laten een prachtige gloed op je huid achter. Dat dat gegeven alleen tot de warme, zonnige maanden beperkt is, is natuurlijk niet waar. We hebben het geluk dat de nieuwste ontwikkelingen in de schoonheidsindustrie ons steeds betere manieren geven om jezelf te bruinen.

Lees: het revolutionaire product dat tanning drops heet. In deze blog vertellen we alles wat je moet weten over deze magische druppels voor een zonovergoten gloed. Want, hoe werken deze tanning drops eigenlijk? Hoeveel moet je ervan gebruiken? En is het wel veilig? Een natuurlijke, vlekkeloze teint is ons doel om jou te laten creëren. Dus, laat die gedateerde zonnebanksessies achter je en ontdek de magie van tanning drops. Straks heb jij een stralende, zongebruinde look, het hele jaar door! Wat wil een mens nog meer…

Wat zijn tanning drops?

Tanning drops is een aanpasbare, vloeibare formule die is ontworpen om je huid een bruine tint te geven. Dit is natuurlijk zonder de schadelijke effecten van UV-straling. De tanning drops zitten in een kleine fles met een pipet, waarmee je de intensiteit van je bruine teint kunt regelen. De druppels bevatten actieve ingrediënten die reageren met het huidoppervlak, wat resulteert in een natuurlijk ogende bruine teint.

Vaak zijn deze tanning drops uitgerust met van allerlei extra ingrediënten, zoals vitamine C en hyaluronzuur. Dit zou er bijvoorbeeld voor moeten zorgen dat je huid gehydrateerd blijft en dat je huid straalt. Maar, in principe is dit niet nodig, als je weet hoe je tanning drops doorgaans gebruikt.

Hoe gebruik je tanning drops?

Sommige tanning drops zijn geschikt om direct op je huid aan te brengen, maar de meeste tanning drops wil je eigenlijk mengen met je favoriete dagcrème of moisturizer. Er geldt: hoe meer druppels je gebruikt, hoe ‘bruiner’ je huid zal lijken.
Allereerst breng je een degelijke hoeveelheid dragcrème op je huid aan, zoveel als je normaal gesproken ook gebruikt. Je voegt nu één à twee druppels toe en mengt dit goed. Breng daarna de crème gelijkmatig over je gezicht aan. Let op: ben je niet tevreden? Wrijf dan nog een druppel in je handen en wrijf het over je gezicht heen. Vind je het te donker, dan zouden we zeggen: wassen maar! Waarschijnlijk is het nog niet ingetrokken en kan je zo opnieuw beginnen, maar dan met minder druppels natuurlijk.

Het absolute voordeel van tanning drops is dat je ze zelf kan doseren en dat je het gelijkmatig aanbrengt. Het is dus niet dat je ineens veel bruiner bent dan je had gewenst. Enkele andere tips voor goede tanning drops zijn:

  • zoek naar een formule met geen kleurpigmenten die zich op de huid afzetten. Dit maakt dat je van die rare vlekken krijgt, hoe gedoseerd je het ook hebt aangebracht.
  • DHA is een van de bekendste ingrediënten voor zelfbruiners van het moment. Je kan controleren of dit ook in jouw product zit.

Verschillende tanning drops

We hebben een aantal tanning drops producten voor je gezocht. Wellicht raak je geïnspireerd er eentje aan te schaffen. Kijk gerust alles even op je gemak door.

#1 YTan® Professional Tan Drops – Zelfbruiner

Prijs: €29,95
Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Allereerst deze tanning drops van het merk Ytan. Deze is geschikt voor alle huidtypes en is dus prima om als eerste tanning drop uit te proberen. Het mooiste is misschien nog wel dat het product veganistisch is en vrij van schadelijke chemicaliën. Het is een product waarvan je wist dat het eerder bestond. Bovendien hoef je dit product niet met een ander product te mixen, maar kan je het in zijn ‘pure’ vorm opsmeren. Wacht een paar uur et voilà, je resultaat. Het avondje uit breng je naar een hoger level, met de YTan® Professional Tan Drops – Zelfbruiner.

#2 Bloosty® Zelfbruiner druppels | Serum | 30 ML | Tanning drops

Prijs: €13,99
Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Voor degene met een iets kleinere portemonnee of die eerst eens een dergelijk product voor een kleiner bedrag willen testen, is er de Bloosty® Zelfbruiner druppels | Serum | 30 ML | Tanning drops. Met een diepreinigende (toverhazelaar), hydraterende en verzorgende (aloë vera) en antibacteriële (Alchemilla Vulgaris) is het een product waar je huid blij van wordt. 100% natuurlijk én waterproof, klinkt fantastisch, toch? Je brengt het product aan in combinatie met je favoriete crème en na een paar uur heb je resultaat. Althans, over dat resultaat hebben sommigen een sterke mening, maar dat kan je beter zelf bekijken.

#3 Isle of Paradise Zelfbruinende druppels (30 ml), medium

Prijs: €34,98
Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️⭐️1/2

Goedkoop ‘issie’ niet, maar goed, dat is de Isle of Paradise Zelfbruinende druppels (30 ml), medium zeker. Misschien ben je wat verbaasd over de kleur en toch hoef je dat niet te zijn. De groene, kleurcorrigerende stoffen brengen namelijk de roodtinten in balans. Met 4 drops creëer je een sunkissed glow, met 8 drops een golden tan en met 12 tips, als je wat wild wil doen, een deep bronze kleur. Dankzij de 7 superfoods in het producten en andere ingrediënten, weet jij met het product, in combinatie met je favoriete crème, je huid om te toveren naar iets prachtigs. (Althans, prachtig was je natuurlijk al.)

Tanning drops: ja of nee?

Tanning drops hebben bewezen een ware revolutie te zijn in de wereld van zelfbruinen. Met hun aanpasbare en gebruiksvriendelijke formules bieden ze een veilig en effectief alternatief voor traditionele zonnebank. Vergeet langdurige blootstelling aan de zon (of in ieder geval UV-straling) en kies voor tanning drops. Mensen met verschillende huidtypes hebben hun genoegen over het product al uitgesproken, net als wij.

Door de juiste voorbereiding en toepassingstechnieken te volgen, zullen tanning drops een vlekkeloze en gelijkmatige tan creëren. Tenminste, dat kan ook liggen aan je huid of aan bepaalde ingrediënten in het product. Omdat geen huid hetzelfde is, raden we aan gewoon te gaan proberen. Misschien vind je nog producten speciaal voor een gevoelige of juist vette huid, maar de kans dat dat zo is, is bij tanning drops niet heel groot. Althans, het is niet iets waar velen expliciet mee adverteren.

Waar wacht je nog op? Ontdek de magie van tanning drops en geef jezelf die prachtige, natuurlijke gloed waar je altijd al van gedroomd hebt! Onze zegen heb je.