Biafine: een wondermiddel of niet?

Biafine, het is een crème waar talloze mensen bij zweren. Hoewel het product oorspronkelijk is bedoelt voor het verhelpen van acné, brandwonden en andere huidproblemen, wordt het tegenwoordig voor van alles gebruikt. Als onderlaag voor make-up of simpelweg het voeden van de huid.

Maar, is de werking nu eigenlijk zo wonderlijk als het klinkt of is het meer een hype die over een half jaar alweer over is? In deze blog zal je alles lezen over het van oorsprong Franse product. Het zal in ieder geval niet liggen aan het enthousiasme van de Fransen, bij wie dit product eigenlijk in elk huishouden te vinden is. Lees over de ingrediënten, de werking, de populariteit en nog veel meer!

Biafine Emulsion

Menig consument zal het product voorbij lopen. Het design van de tube is simpel (wit met zwarte letters) en is niet echt iets dat het oog aantrekt. En toch, toch blijkt dat de werking fantastisch is. Het wondermiddel gebruik je voor:

 • Brandwonden
  Je brengt het middel zo’n 2 tot 4 keer per dag aan. Bij 2e graads brandwonden wordt aangeraden het tweemaal in te smeren, waarna je het met verband afdekt. Het is raadzaam om bij dergelijke brandwonden altijd de hulp van een professional in te schakelen.

Ook niet-geinfecteerde huidwonden zou je ermee kunnen behandelen, mits deze niet aan het bloeden is. Voor echt een duidelijk beeld van het gebruik, raden we je aan om de bijsluiter goed door te lezen. Eveneens zal je het niet moeten gebruiken wanneer je huid een allergische of geïrriteerde reactie achterlaat. Dat het een wondermiddel blijkt te zijn, hoeft niet te betekenen dat dat voor iedereen geldt.

Hoewel het niet overal helemaal duidelijk naar voren komt, zou het product ook moeten werken tegen/ als:

 • Acné
  In dit geval breng je het smeerseltje een aantal keer op aaneengesloten avonden aan, maar ook niet vaker dan dat. Het maakt je huid ‘immuun’ voor het middel, waardoor de werking minder goed zou worden.
 • Gezichtsmasker
  Een huid zonder huidproblemen zou je kunnen behandelen en laten stralen door de crème een keer per week als gezichtsmasker te gebruiken.

Maar, let op. Het gebruik van Biafine als, bijvoorbeeld, gezichtsmasker, staat nergens echt duidelijk omschreven. Er zijn ook talloze personen die beweren dat je het product niet op zo’n manier kan gebruiken en dat het juist de kwaliteit van je huid kan tegengaan. Dus, hoewel al die influencers als Monica Geuze en Mascha (Beautygloss) erbij zweren, is het altijd raadzaam écht advies in te winnen.

Ingrediënten

Nu vraag je je wellicht af, wat zijn dan de main ingredients die leiden tot een geweldig product als deze. We hebben een aantal ingrediënten uitgelicht en daar de individuele werking van bijgezet. Weet dus dat het ook nog kan zijn dat bepaalde ingrediënten elkaar beïnvloeden en een bepaalde werking juist versterken of verzwakken. Hier geven we echter geen informatie over.

 • Gezuiverd water
 • Trolamine
  Het ingrediënt dat wordt gezien als ‘hoofdingrediënt’. Volgens sommigen heeft het een pijnstillend effect, maar is volgens anderen juist meer ontstekingsremmend. In ieder geval zal het je brandwonden voor het grootste deel tegengaan.
 • Avocado olie
  De huid wordt er zachter, glanzender en meer gekalmeerd door. Het hydrateert en wordt in zijn pure vorm met name aangeraden voor mensen met een droge huid.
 • Squalene
  Helpt tegen schade en helpt de natuurlijke huid te herstellen. Overigens maakt je eigen huid dit al van nature aan; zie dit daarom als een ’toevoeging op’ in plaats van een noodzakelijkheid.
 • Minerale olie
  Heelt wonden en hydrateert de huid
 • Parfum
  Absoluut niet menig favoriete ingrediënt, maar het geeft de crème in ieder geval een aangename geur.

Biafine: een wondermiddel of niet?

Uit verschillende ervaringen blijkt dat het middel zeker geschikt is voor hetgeen dat het zegt het doet. Het maakt dat de littekens van lichte brandwonden niet tot nauwelijks zichtbaar zijn en de huid zeker goed herstelt. Er wordt op veel plekken aangegeven dat het middel ook als aanvulling op je huidverzorgingsroutine kan worden gebruikt. In dat geval gebruik je het als gezichtsmasker. Door verschillende influencers wordt het middel aangeprezen als wondermiddel. Het blijkt dat ze het ongeveer overal voor gebruiken: als basis voor make-up of als voedende huidcrème. En dat terwijl, opvallend genoeg, het merk Biafine ook gewoon speciale huidverzorgingsproducten uit heeft gebracht.

Het maakt het antwoord op de vraag wat onduidelijk. Want ja, het blijkt voor velen een fantastische werking te hebben. Maar nee, het is in principe niet de bedoeling om producten zomaar overal en nergens voor te gebruiken. Er zijn genoeg andere middelen op de markt met een specifieke werking en bepaalde, ingebouwde veiligheden.

Conclusie

Biafine, of eigenlijk Biafine Emulsion is een product dat na het veroveren van alle Franse harten, op weg is om andere delen van Europa of zelfs de wereld te veroveren. Het werkt voor het herstel van brandwonden, tegen acné en andere huidproblemen. De werking ervan blijkt zó fantastisch, dat velen het gebruiken tegen van allerlei kwaaltjes of als voorzorgsmaatregel tegen dat soort kwaaltjes. Controleer zelf de daadwerkelijke afweging en overweeg, bijvoorbeeld met een professional, of en hoe je de Biafine wil gaan gebruiken.