UTP CAT6 kabel biedt hoge doorvoersnelheden voor internet

Voor zowel particulier als zakelijk gebruik biedt een UTP-kabel de beste verbindingen met het internet. Deze kabels zijn uitermate geschikt voor het installeren en aanleggen van een optimaal werkend netwerk. Verschillende telefonie- en computernetwerken kunnen worden aangelegd door middel van een UTP-kabel. Deze kabel is opgebouwd uit gedraaide aderparen en beschikken over een standaard kleurcodering. Deze kleuren maken het mogelijk om de kabel aan te sluiten op een stekker of wandcontactdoos. Een UTP-kabel wordt vaak als verzamelnaam gebruikt, voor verschillende soorten kabels, waaronder internetkabels, ethernetkabels of twisted pair kabels. Het is echter een niet-afgeschermde kabel, wat betekent dat er geen bescherming is tegen elektromagnetische storingen. Met een dergelijke kabel kan supersnel veel data over langere afstanden worden verzonden.

UTP-kabel aansluiten

 Een utp kabel is een uiterst geschikte kabel om internet- of telefoniebekabeling aan te leggen. Je hebt hierin de keuze tussen niet-afgeschermde UTP-kabels of afgeschermde netwerkkabels. Er zijn bovendien verschillende doorvoersnelheden waaruit gekozen kan worden. Uiteraard is de keuze afhankelijk van het uiteindelijke doel waarvoor het netwerk wordt ingezet. Bedrijven hebben veel verschillende internetverbindingen, waarbij het belangrijk is dat het netwerk goed werkt, stabiel en betrouwbaar is. Door een UTP-kabel te gebruiken, profiteer je van optimale internetverbindingen en hogere snelheden waarmee data wordt overgebracht. Afhankelijk van de individuele behoefte zal worden vastgesteld welke UTP-kabels het meest geschikt zijn om de best mogelijke resultaten te behalen. Belangrijke factoren waarop gelet kan worden bij aanschaf van UTP-kabels is de kwaliteit, de doorvoersnelheid en de prijs. Er zijn verschillende categorieën aan kabels, waaronder CAT5e CAT 6e en CAT7. De kabel heeft hoger doorvoersnelheden naarmate de categorie aanduiding hoger wordt.

UTP CAT6 kabel

Een utp cat6 kabel heeft een grote doorvoersnelheid en kan hierdoor optimaal worden gebruikt binnen bedrijven en organisaties. Als bedrijf heb je veel verschillende apparaten die aangesloten moeten worden aan het internetnetwerk. Zeker naarmate je bedrijf groeit, zal dit aantal nog verder oplopen. Ook hieraan moet gedacht worden, bij aanschaf van UTP-kabels, zodat je op de toekomstige netwerkbehoefte bent ingespeeld. Deze UTP CAT6 kabel is de opvolger van de CAT5e kabel en heeft een grotere doorvoersnelheid. Deze kabel is daardoor uitermate geschikt voor Gigabit netwerken en ondersteunt diverse beveiligingssystemen en telefoondiensten. De patchkabel is voorzien van een RJ45 connector aan weerszijden, waardoor deze direct is aan te sluiten. De kabels zijn eenvoudig door muren te trekken, zonder dat dit gevolgen heeft voor de connector. Zodra de UTP CAT6 kabel in de buurt van een stroom- of COAX-kabel wordt geïnstalleerd, zul je rekening moeten houden met bescherming. Zo voorkom je storingen en kun je rekenen op een storingsvrije dataoverdracht.

Advies over kabels

Er zijn verschillende UTP-kabels waaruit je kunt kiezen. De UTP CAT6 kabel is hier één van, maar er zijn nog andere kabels, elk met een eigen doorvoersnelheid. Om de juiste kabels te bepalen, zal moeten worden vastgesteld hoe intensief gebruik er zal worden gemaakt van het internetnetwerk. Het is verstandig om je hierover gedegen te laten informeren, zodat je precies weet welk type kabel het beste kan worden geïnstalleerd. Je wilt immers de best mogelijke verbindingen en een betrouwbaar netwerk opzetten.