De beste locaties voor een dagje uit in België

Het voordeel van wonen in België? Ons land is rijk aan prachtige omgevingen die zich perfect lenen voor een heerlijk dagje uit, of misschien zelfs een weekendje of midweekje weg. Je hoeft echt het land niet uit om jezelf even helemaal ‘uit’ te voelen. Je kunt een auto huren in België om gemakkelijk deze mooie plekken te bezoeken. Dit zijn de ideale uitstapjes binnen ons eigen land.

De mooiste Belgische steden

Dat België rijk is aan prachtige steden, veelal Middeleeuws, is natuurlijk niets nieuws. Ook vanuit het buitenland komen hier een hoop mensen op af. Een auto huren om al deze steden te bekijken is een uitstekend idee. Boek een mooie begeleide tour door het historische centrum van Brugge of Gent en vergeet jezelf niet te trakteren op een heerlijk speciaalbiertje of Belgische chocolade. Ook de hoofdstad Brussel mag je zeker niet vergeten, vooral voor de liefhebber van kunst is daar in de vele spotgoedkope musea een hoop te beleven. Hetzelfde geldt voor Antwerpen: de ideale stad voor de echte kunstliefhebber. In het Waalse deel kun je heerlijk shoppen in Luik of je vergapen aan de prachtige historie van Mons of Namen.

De Belgische Ardennen

Voor het echte vakantiegevoel hoef je het land echt niet uit, want de Ardennen beginnen al in ons eigen land. Bezoek La-Roche-en-Ardenne bij voorkeur voor een paar dagen en bivakkeer in een leuk huisje of een gezellige camping. Van daaruit kun je ontzettend leuke activiteiten ondernemen. Een mooie wandeling is in deze omgeving gegarandeerd, maar voor de meer avontuurlijke mensen onder ons kun je in deze omgeving ook overal survival-achtige activiteiten boeken. Denk aan kajakken, kletteren, klimbossen, abseilen of het afdalen in kruipgrotten. De grotten van Han zijn een absolute must-see in de Belgische Ardennen.

De mooiste Belgische kastelen

België kent een rijke Middeleeuwse geschiedenis en het zou zonde zijn als je je hier als inwoner van dit land nooit echt goed in verdiept hebt. Breng daarom een bezoekje aan de mooiste kastelen van ons land. Veel oude kastelen zijn tegenwoordig een museum en daarom gewoon toegankelijk voor iedereen die graag een kijkje wil nemen. In Halle vind je bijvoorbeeld het kasteel van Gaasbeek, dat tegenwoordig een erkend museum is en beschikt over een prachtige tuin. Daarnaast is het kasteel van Laken in zijn Lodewijk de zestiende stijl ook echt de moeite waard om te checken. 

Leuk met kinderen

Als je er een dagje op uit wil met de kinderen kent België ook fantastisch leuke uitstapjes. Plopsaland is ons natuurlijk allemaal welbekend, maar ook kent België een aantal fantastische musea die helemaal ingericht zijn op de ervaring van kinderen. Het natuurhistorisch museum is met al zijn interactieve opdrachten bijvoorbeeld een echte aanrader. In SEA LIFE in Blankenberghe kunnen kinderen kennis maken met de wondere wereld van alle dieren die onder water leven en de ZOO van Antwerpen is sowieso een aanrader voor alle kinderen die van dieren houden. Tot slot is Technopolis in Mechelen een ontzettend leuk en interactief museum, waar kinderen zelf met experimentjes aan de slag kunnen en zo in aanraking kunnen komen met wetenschap.