iPhone upgraden? Zo werkt het

Eens per 2 jaar een nieuwe iPhone, dat was een aantal jaren geleden nog heel normaal. Tegenwoordig verouderen iPhones minder snel en is het niet meer nodig om jaarlijks een nieuw toestel te kopen. Zeg nu zelf, het is toch enorm zonde om een product te vervangen wanneer deze nog uitstekend presteert. Wil je toch graag een andere iPhone? Dan is er tegenwoordig een slimme manier om een upgrade te maken. Zo kun je het oude toestel inleveren voor geld en met het geld dat je krijgt weer een nieuwe of refurbished variant kopen. Zo krijg je nog een goed bedrag voor de oude iPhone en een bijkomend voordeel is dat het oude toestel opnieuw verkocht kan worden nadat deze helemaal gecontroleerd en goedgekeurd is. 

Hoe komt het dat de levensduur van een iPhone langer wordt?

Kijk je om je heen, dan zie je dat het heel normaal is dat het normaler begint te worden om een iPhone langer te gebruiken. Vroeger was een iPhone vaak maximaal 3 jaar oud en tegenwoordig is het niet raar wanneer je iPhone al 6 of 7 jaar oud is. Een oudere iPhone presteert in veel gevallen nog erg goed omdat ook oudere toestellen beschikken over zeer goede specificaties en het verschil tussen de nieuwste iPhones steeds minder groot aan het worden is. Veel Nederlanders vinden de snelheid, batterij en de camera erg belangrijk, dat is ook bij een iPhone van een paar jaar oud uitstekend.

Wat gebeurt er met oude iPhones?

Steeds meer mensen maken een upgrade. Ze kopen dan een nieuwe iPhone en leveren de oude weer in. Ingeleverde toestellen worden vervolgens doorverkocht aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in refurbishment. Deze bedrijven beoordelen alle toestellen zowel op de binnen als buitenkant en delen ze vervolgens in op een gradatie. Deze gradatie loopt uiteen van een A grade, tot een B grade en zelfs tot een C grade. Wanneer je alleen de mooiste gradatie wilt, kies dan voor een A grade toestel. Deze toestellen zijn van de mooiste gradatie en hebben geen of een paar hele lichte gebruikerssporen. Wil je liever een voordeliger toestel met iets meer gebruikerssporen? Kies dan voor een B grade toestel. Wanneer je de uiterlijke staat weinig uitmaakt, is het ook mogelijk om te kiezen voor een toestel van C grade. Deze toestellen zijn zichtbaar gebruikt, maar een stuk voordeliger in prijs. Veel bedrijven vinden het goed functioneren van een toestel belangrijker dan de uiterlijke staat. Het is dan een slimme keus om voor een refurbished product te kiezen van C grade omdat deze een stuk goedkoper zijn dan de A grade toestellen.

Waar opletten bij het selecteren van een bedrijf?

Wanneer je op zoek gaat naar een bedrijf voor het inruilen van je oude toestel is het belangrijk om goed op de beoordelingen van het bedrijf te letten. Zo kom je te weten hoe het bedrijf echt handelt met consumenten en kom je niet voor verrassingen te staan. Bekijk ook het aantal beoordelingen het gemiddelde reviewcijfer. Websites waar je beoordelingen kunt raadplegen zijn FeedbackCompany, TrustPilot, Kiyoh en natuurlijk de beoordelingen van Google zelf.