Wat betekent zoenen voor een man?

Wat ons betreft zijn het maar vage wezens, die mannen. Dat bedoelen we niet per sé in een negatieve zin, maar wel in de zin van gevoelens.

Waar bij een vrouw geregeld van alles, van alleen al een gezicht, is af te lezen, is dat bij man wel anders. Ze zijn natuurlijk ‘groot’, ‘sterk’ en ‘stoer’ (al valt daar ook van alles over te zeggen) en gevoelens laten ze niet zo gauw zien. Zo ook, wat betekent zoenen voor een man eigenlijk? Hoewel de betekenis van zoenen voor mannen kan variëren, is er een aantal aspecten die we kunnen identificeren. En dus zullen we in deze blog maar even bekijken wat het allemaal voor een man inhoudt, dat zoenen.

Disclaimer: we gaan er in deze blog even vanuit dat de beschreven relaties tussen een man en vrouw is, maar dat hoeft natuurlijk niet het geval te zijn. Love is love, is altijd onze regel.

De betekenis van zoenen voor mannen

Natuurlijk zijn mannen geen gevoelloze wezens en bestaat er hoe dan ook een betekenis die mannen aan zoenen geven. Zo kan je denken aan:

  • Emotionele verbinding: ook mannen zijn opzoek naar iemand met wie ze een emotionele verbinding aan willen gaan. Met een zoen wordt een intiem moment gecreëerd, waarin gevoelens van liefde, genegenheid en verbondenheid worden uitgewisseld. Voelt de man, jij of voelen jullie allebei niks van dat, dan staat de relatie waarschijnlijk niet in de sterren geschreven.
  • Fysiek genot: we kunnen eromheen draaien, maar de oerkrachten van een man gaan toch echt wel uit naar datgene dat voorplanting heet. Omdat het niet gebruikelijk is dat dat bij elke vrijpartij het doel is, verandert die drang naar genot. Kijk eens naar jongens in de puberteit met op hol geslagen hormonen of jonge mannen. Zij zijn uit op iets dat ook wel als ‘fysiek genot’ kan worden beschreven. Zoenen is een sensuele ervaring, dat wellicht wel uitloopt op meer…
  • Communicatie: aan de zoen van een man kan je van alles aflezen. Natuurlijk is het maar een inschatting, maar vaak zegt de manier van benaderen wel degelijk iets over wat hij van je vindt of wat hij op dat moment voelt, net zoals jij dat waarschijnlijk ervaart.

Bovenstaande punten blijven maar wat algemeen en ze zullen daarom niet voor elke man gelden. Wil je echt weten wat een man of je eigen man van zoenen vindt, dan zal je het moeten vragen.

Overigens is er wel iets dat we je eerlijk moeten zeggen en dat is dat mannen over het algemeen minder waarde hechten aan zoenen dan vrouwen. Keep that in mind, ladies, als je wellicht het gevoel hebt dat hij het niet waardeert.

Verschillende zoenen en hun betekenis

In principe zou je over de soort zoen die je ontvangt al een hoop kunnen zeggen. Onthoud dat dit geen pure waarheid is, maar dat de kans zeker aanwezig dat het ongeveer op de beschrijving neerkomt. We hebben een aantal van de meestvoorkomende zoenen op een rijtje gezet.

#1 Een zoen op je wang

… is waarschijnlijk geen goed nieuws.

Althans, een zoen op je wang wordt geassocieerd met een vriendschappelijke begroeting. Zo van, deze geef je niet aan iedereen, maar wel aan een goede vriendin. Tenzij je pas net aan het daten bent, dan kan het zijn dat hij niet zo goed durft.

#2 Een tongzoen

… is iets waar je het warm van krijgt.

Het schijnt te zijn dat mannen vaak een nattere kus of zoen geven dan dat vrouwen dat doen. Als het dan ook nog eens gaat om een tongzoen, dan kan je wel raden waar het toe leidt. Hij heeft duidelijke intenties en zal je graag de slaapkamer willen laten zien, om het maar even netjes te zeggen.

#3 Een zoen op je voorhoofd

… geeft een gevoel van genegenheid.

Baby, you’re a keeper. Je mag er vanuit gaan dat je met een zoen als deze goed bij deze man zit. Een zoen op je voorhoofd geeft het signaal van algehele affectie af. Niet alleen om je lichaam is de man bij je, maar gewoon omdat hij van alles van je houdt. Al helemaal als de man groter is dan jij en daarna zijn armen om je heen slaat, geeft dat een veilig gevoel af.

#4 Een zoen met lippen gesloten

… kan meerdere dingen betekenen.

Als je lang met je man samen bent, is een zoen met gesloten lippen waarschijnlijk geen reden tot paniek. Je bent immers al lang samen en het is in veel gevallen meer een gewoonte dan iets speciaals. Pas wanneer er meer vloeistoffen bij aan de pas komen, weet je wel hoe laat het is. Maar, als je nog niet lang met degene samen bent, kan het duiden op een gevoel van ongemak. De man is nog niet klaar om een verdere stap te zetten of is juist bezig met afstand nemen.

#5 Een zoen in je nek

… duidt op drama.

We hebben het niet over drama voor jullie relatie, maar wel over wat anders. De kans is aanzienlijk groot dat de zoen in je nek wat achterlaat, namelijk iets dat we ook wel een ‘zuigzoen‘ noemen. Is dat even ongemakkelijk, als je na de gebeurtenis nog aan tafel moet gaan zitten met je schoonfamilie. Zij zijn ook niet achterlijk en weten héél erg goed wat er zojuist is gebeurd.

#6 De wasmachine

… geeft meteen het doel van de man weg.

Hop, hop, gas d’r op. Hoewel de man weet dat je als vrouw houdt van zoenen, heeft hij daar niet altijd het geduld voor. Een sensueel bedoelde tongzoen verandert in een wasmachine en al gauw komt de aap uit de mouw: de man heeft redelijk sterke seksuele intenties. Het kan natuurlijk ook zijn dat je man niet weet hoe hij moet zoeken, oeps…

Mensen zijn zo dom nog niet. Sterker nog, vrouwen zijn zo dom nog niet. Ook mannen geven ontzettend veel weg op wat meer spannende momenten, zoals bij het zoenen. Niet alleen de soort zoen, maar ook aan de reactie van de man zijn lichaam, valt veel te concluderen. Er geldt te allen tijde: hoe langer je een man kent, hoe beter je weet wat zoenen voor hem betekent. Niks is goed of fout, mensen hebben echter andere voorkeuren.