7 Voordelen van elektrisch rijden 

Steeds meer mensen rijden tegenwoordig elektrisch. Hierdoor zijn er ook steeds meer vragen over de voordelen van elektrisch rijden. Daarom zetten wij de 7 grootste voordelen voor je op een rij. 

#1 Duurzaam en milieuvriendelijk

Je wil als mens je voetafdruk op deze aarde zo veel mogelijk verkleinen. Hoe minder groot je voetafdruk is hoe langer je met plezier op deze aarde kan leven. Een elektrische auto stoot geen schadelijke uitlaatgassen uit. Hierdoor is er minder luchtvervuiling. Er wordt daarom flink ingezet op elektrisch rijden. Wil je zowel letterlijk als figuurlijk je voetafdruk verkleinen? Dan is een compact elektrische smart wat voor jou. 

#2 Rijden voor minder 

Ondanks dat je kleinere afstanden kan afleggen (actieradius), is de elektrische auto een stuk goedkoper om te rijden. Waar de brandstofprijzen de laatste jaren significant zijn gestegen zien we dat je veel zelf je stroom kan opwekken. Denk aan zonnepanelen. Hierdoor wordt rijden een stuk voordeliger voor je portemonnee. 

#3 Slimmere kilometers

Door voor een elektrische auto te kiezen ga je ook automatisch voor slim gebruik. Want je kan maar minder kilometers rijden. Hierdoor bereken je jouw ritje en kies je zelfs wat vaker voor het openbaar vervoer. Een elektrische auto rijden wordt hierdoor slim en duurzaam. 

#4 Stil rijden 

Vroeger moest je nog met oordopjes in achter het stuur zitten. Maar met de komst van auto’s zonder verbrandingsmotoren zien we ook dat je veel stiller rijdt. Dit zorgt voor een aangename rijervaring. Maar daarnaast ook voor veel minder geluidsoverlast op en rondom de snelwegen. 

#5 Fiscale voordelen 

Ben jij ondernemer? Dan loont het enorm om te kiezen voor een elektrische auto. Er zitten namelijk voor ondernemers veel fiscale voordelen aan. Maar ook wanneer je geen eigen bedrijf hebt, kan je subsidies krijgen als particulier. Dit is om de elektrische markt zo veel mogelijk te stimuleren. Dus je bespaart ook nog eens op de aankoop van een nieuwe bolide. 

#6 Goed laadnetwerk 

Nu er steeds meer elektrische auto’s op de weg rijden wordt het laadnetwerk in Nederland, maar ook in het buitenland steeds beter. Zo kan je helemaal naar het zuiden rijden en bij praktische ieder tankstation tegenwoordig snelladen. Dit laden langs de kant van de weg heeft als voordeel dat je om de zoveel uur verplicht uitrust. Hierdoor zullen er minder ongelukken gebeuren, en jij hebt even de tijd om wat te eten onderweg. 

#7 Technische ontwikkelingen 

Hoe meer ervoor elektrisch wordt gekozen voor consumenten hoe verder we ontwikkelen. Dit betekent dat we over een paar jaar zoveel weten over elektrisch rijden dat de auto’s alleen maar efficiënter en beter worden. Zo vind je niet alleen elektrische voertuigen als auto’s, maar ook steeds meer vrachtwagens en stadbussen. 

Elektrisch rijden heeft veel voordelen 

Zoals je ziet kunnen we nog wel even doorgaan met de hoeveelheid voordelen dat elektrisch rijden te bieden heeft. Het is duurzamer en milieuvriendelijker. Maar het wordt ook steeds praktischer door de komst van laadpalen. Uiteindelijk zullen we tegen 2050 meer elektrische voertuigen in Europa hebben dan brandstof aangedreven auto’s.