Beste Plastuit (Beoordeeld in 2023)

Best beoordeelde Plastuit – onze nummer 1 van 2023

De nummer één plastuit wordt geleverd door het merk easy. De vochtafstotende coating maakt dat jij niet achterblijft met een vervelend smerige tuit en de prijs is uitstekend. Sterker nog, hoe meer je er aanschaft, hoe groter de korting is. Trommel gauw je vriendinnen op en schaf vandaag nog de plastuit aan! 

Introductie

Het zijn van een vrouw is geweldig, al zeggen we het zelf. We… uh… ze hebben doorgaans een verzorgend karakter, houden veel van uiterlijke verzorging, strijden voor hun plek in de maatschappij en veroveren alle harten met veel zelfvertrouwen. Er zijn maar weinig vrouwen die hun gender zouden willen opgeven, mochten ze mogen kiezen geboren te worden als man of vrouw. Zelfs niet wanneer ze bepaalde ongemakken moeten verdragen en niet alles kunnen wat een man kan.

Bijvoorbeeld: (de meeste) mannen kunnen overal plassen, vrouwen niet (echt). Tenminste, wildplassen mag eigenlijk niet, maar dat lijkt ze niet echt tegen te houden. Dat wildplassen is voor een vrouw een stuk moeilijker. Wil je het doen, dan zit je meteen halfnaakt; niet erg comfortabel dachten we zo. Gelukkig bestaat daar tegenwoordig een oplossing voor, namelijk een plastuit. In deze blog vind je dan ook meteen de vijf beste plastuiten die op het moment beschikbaar zijn. Aan de hand van de kooptips weet je welke voor jouw het meest geschikt is. De antwoorden op de veelgestelde vragen zullen laatste twijfels wegnemen.

Let op: er bestaan unisex plastuiten, deze zal je wellicht ook tegenkomen, maar in de beschrijvingen richten wij ons met name op de vrouwen.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Plastuit

De volgende tips zullen je helpen een juiste plastuit te selecteren. Het is wel zo fijn als je meteen de goede koopt, toch?

 1. Compactheid
  Ga voor een plastuit die compact en opvouwbaar is, zodat hij gemakkelijk in je tas, zak of reisbagage past. Nog fijner is als er ook een speciaal tasje wordt meegeleverd, waarin je de plastuit beschermd kunt meenemen, óók nadat je deze een keer in gebruik hebt genomen
 2. Lekvrij ontwerp
  Controleer of de plastuit een lekvrij ontwerp heeft om ongelukjes te voorkomen. Een nog beter idee is om de plastuit thuis uit te proberen. Want, zelfs wanneer het gaat om een lekvrij ontwerp, kan het een en ander toch gaan lekken indien je niet goed de gebruiksaanwijzingen opvolgt.
 3. Materiaal en kwaliteit
  Kies voor een plastuit gemaakt van hoogwaardig, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken materiaal, zoals siliconen. Dit garandeert een langdurige en hygiënische metgezel. Een vochtafstotende coating maakt dat de urine niet blijft ‘hangen’ in de tuit.
 4. Inclusieve opties: Voor vrouwen zijn er specifieke modellen beschikbaar die zijn aangepast aan de anatomie, waardoor comfortabel gebruik wordt gegarandeerd. Deze passen dan bijvoorbeeld precies om de vagina, zodat je goed kan ‘mikken’.
 5. Reviews: Reviews van andere gebruikers geven inzicht in de praktische ervaringen en prestaties van de plastuit. Overigens geldt bijna altijd dat je gewoon een paar keer moet oefenen, voor je een echte mening kan vormen. Dus niet ineens meenemen op een lange wandeltocht, maar de eerste paar keren in een veilig situaties, thuis, op het toilet, het een en ander testen.

5 Beste Producten

#1 Plastuit – Plastuitje – Herbruikbaar – Mannen en Vrouwen Urinoir – Urinaal – Flexibel siliconen

Prijs: €13,20

+ goede prijs-kwaliteitverhouding
+ vochtafstotende coating voor makkelijke reiniging
– vereist enige oefening om het onder de knie te krijgen

De nummer één uit deze lijst is van het merk easy, een merk dat je in deze lijst nog een aantal keer voorbij zal zien komen. Het is namelijk zo dat ze meerdere soorten tuiten aanleveren, elk van goede kwaliteit. Zie het als een marktleider op het gebied van plastuiten, wat ons betreft. Zo hebben ze dus de Plastuit – Plastuitje – Herbruikbaar – Mannen en Vrouwen Urinoir – Urinaal – Flexibel siliconen. Allereerst geldt dat hoe meer je er koopt, hoe meer korting je zal ontvangen. Koop het daarom bijvoorbeeld met meerdere personen, met wie je naar een festival gaat.

Een festival is namelijk een plek waar je zo’n plastuit mee wil hebben. Je stelt het naar de wc-gaan al een tijdje uit, omdat deze artiest echt fantastisch is. Als het uurtje is afgelopen wil je naar de toiletten, maar al vanaf een afstand zie je het probleem. Honderden vrouwen hebben hetzelfde idee als jij. Daar sta je dan, met een volle blaas en geen geduld. Gelukkig is daar deze plastuit, waarmee je naar het urinoir kan gaan. Ziet er misschien wat gek uit, maar ach, morgen weten al die mensen niet meer wie je was. Deze plastuit stelt je instaat om staand te plassen.

Het gaat om een herbruikbaar model, wat betekent dat je deze na een schoonmaakbeurt, weer opnieuw kan gebruiken. Dit is nog makkelijker gemaakt door de vochtafstotende coating. Erg duurzaam, dus! Je snapt in een geval als deze natuurlijk wel dat het gaat om een product dat je niet kan retourneren. Bevalt de plastuit je niet, dan moet je er simpelweg mee leven dat je de dertien euro kwijt bent. Overigens zal je het wel vaker dan één keer moeten uitproberen, zo blijkt uit de recensies. De kans is erg groot dat het de eerste keren niet goed lukt en dat je dus thuis even moet oefenen. En ja, je wil dat thuis oefenen, want wanneer het wel verkeerd gaat, is het een meer dan ongemakkelijke situatie (wellicht spreken we uit ervaring).

#2 Uribag – Opvouwbaar urinaal voor vrouwen – plastuit – plaszak

Prijs: €25,95

+ inclusief zak waar urine in wordt opgevangen
+ hoog gebruiksgemak
– erg prijzig in vergelijking met andere plastuiten

Een heel andere soort plastuit is de plastuit van het merk Uribag. Deze gebruik je niet zo zeer op een festivalterrein waar de grootte van de rij naar het toilet te groot is, maar op plekken waar simpelweg geen toilet aanwezig is. Althans, dat mag je eigenlijk ook zelf weten. De reden waarom we dit op een zo’n manier verwoorden, is omdat dit geen plastuit is waarmee je net zoals een man kan urineren. Het gaat er hierbij echt om dat je ergens plast, je urine opvangt en de urine op een later moment weggooit. Je kan dan wel proberen om bij een urinoir te staan, maar we hebben zo’n idee dat dat niet echt een succes wordt.

De zak waar de urine in wordt opgevangen, is gemaakt van latex. Er past zo’n 1200 cc aan urine in, wat neerkomt op 1200 ml. Gezien je als volwassene een blaasinhoud hebt van ongeveer 200 tot 500 ml, is de zak zeker goed voor een aantal planbeurten. Omdat het dus gaat om het opvangen van urine, raden zowel wij als de makers van de Uribag aan dat je het alleen voor jezelf gebruikt. Anderen in het gezelschap zullen zelf een artikel moeten aanschaffen of een alternatief moeten bedenken. Wel zo hygiënisch, dat je je Uribag – Opvouwbaar urinaal voor vrouwen – plastuit – plaszak niet deelt met anderen.

Negatieve recensies, die zijn er eigenlijk niet. Of nou ja, deze zijn er wel, maar zijn redelijk verwaarloosbaar. De meeste positieve ervaringen beschrijven toch wel het gebruikersgemak en de lekvrije eigenschap van de tuit. Je hoeft niet bang te zijn dat je urine door je hele tas heen gutst, wanneer je je reis vervolgt. Echter kan een afsluitbaar plastic zakje geen kwaad. Verder begrijpen we dat het niet een product is dat je dagelijks gaat gebruiken. Vandaar dat de makers van de Uribag aangeven dat je hem altijd ‘opgedroogd’ moet opbergen, om te voorkomen dat het volgende gebruik toch wat minder aangenaam is, als je begrijpt wat we bedoelen.

#3 Plastuit – Plastuitje – Herbruikbaar – Mannen en Vrouwen Urinoir – Urinaal – Siliconen – Plastuit voor vrouwen

Prijs: €12,70

+ plastuit zal helemaal ‘afsluitbaar’ zijn
+ vochtafstotende coating aan de binnenzijde
– kan opkrullen, omdat het gemaakt is van siliconen

Deze plastuit heeft zeker iets weg van de nummer één, qua titel dan. Want klik maar eens op de links, om de verschillen te zien. Dit is een heel ander model, dat misschien voor de ander wat meer prettig is. Het gaat bij een plastuit zeker om persoonlijke voorkeuren. Deze plastuit, for example, sluit het zaakje daar beneden helemaal af, waar die andere heel erg open is. Het enige wat je hoeft te doen is het volgen van een paar simpele stappen, waarna je kan plassen. Deze stappen zien er ongeveer als volgt uit.

Je knoopt je broek los en schuift je slipje naar de zijkant. Dan plaats je de plastuit met het korte gedeelte naar beneden. Let op: voor je daadwerkelijk gaat plassen, moet je de tuit goed aandrukken. Doe je dit niet, dan bestaat er een kans dat de urine ernaast loopt en jij een vieze broek hebt. Je zou je in principe kunnen afvegen met de rand van de plastuit, al zouden wij nog steeds de voorkeur leggen op een toiletpapiertje. Hoe dan ook blijf het plas niet in de tuit zitten, dankzij de vochtafstotende coating die aan de binnenkant van de plastuit zit. Super snel in gebruik te nemen en daarmee super handig voor plekken waar een toilet ver te zoeken is. Houd er overigens wel rekening mee dat je je wel een beetje moet uitkleden en dat je dus niet volledig ‘onzichtbaar’ je ding kan doen.

De plastuit wordt al door velen gebruikt en de meeste ervaringen zijn dan ook positief. Helaas is het zo’n product die nooit bij iedereen in de smaak valt, zo ook de Plastuit – Plastuitje – Herbruikbaar – Mannen en Vrouwen Urinoir – Urinaal – Siliconen – Plastuit voor vrouwen niet. Dat komt omdat het zo schijnt te zijn dat hij bij sommige vrouwen opkrult en niet stevig vast te houden is. Het gevolg daarvan is, is dat het een redelijke smeerboel wordt. Je had dan nog beter op je hurken in de bosjes kunnen gaan plassen, om maar even een alternatief te noemen. Echter is dit zo specifiek en persoonsgebonden, dat je het gewoon maar moet uitproberen.

#4 Plastuit – plastuitje hygiënische herbruikbaar – Plastuitjes – Urinaal – Siliconen-plaskoker

Prijs: €11,80

+ hoe meer je er koopt, hoe goedkoper het is
– niet altijd zo gebruiksvriendelijk.

De nummer vier uit deze lijst is er wederom eentje van het merk easy. Deze plastuit is nog net wat goedkoper, maar ook een oudere variant. Echter hoeft het je niet tegen te houden om deze in gebruik te nemen, want de ervaringen met deze plastuit zijn nog steeds erg positief. Wist je trouwens dat je een plastuit op veel meer plekken kan gebruiken dan op een festival? Een plastuit is er namelijk ook voor de mensen die veelal op openbare plekken komen en daar dus ook een toiletbezoek moeten plegen. Als die bacteriën, bah, wij moeten er niet aan denken. Of denk eens aan de tijd toen we leefden in een pandemie. Met alles dat je aanraakte, bestond er een kleine kans dat je besmet raakte. Hygiene is een belangrijk ding als het gaat om het gezond houden van je eigen lichaam. Je hoeft met een Plastuit – plastuitje hygiënische herbruikbaar – Plastuitjes – Urinaal – Siliconen-plaskoker niet in contact te komen met de wc bril of zelfs het toiletpapier.

De plastuit is namelijk zo gemaakt, dat je ook kan afvegen met de rand van de plastuit. Wederom niet waar onze voorkeur naar uitgaat, maar ach, wie zijn wij om daar een mening over te vormen. De plastuit zal je overigens op een afsluitende manier gebruiken. Dit voorkomt dat er van alles gaat lekken en je op de meest bijzondere plekken op je gemak kan urineren. De makers van de easy plastuit zijn er zelfs van overtuigd dat het in de auto mogelijk is, al achten wij dit zelf als een ietwat onmogelijke optie.

Omdat het gaat om een wat verouderd model is deze dus ook goedkoper. Echter betekent dat ook dat de recensies wat minder goed zijn. Zo gaat het namelijk vaak met producten: als blijkt dat iets niet helemaal werkt, wordt er gezocht naar een alternatief en deze op de markt gebracht. Zo is deze plastuit eigenlijk een variant van de nummer drie in deze lijst, maar schijnt het zo te zijn dat de gebruiksvriendelijkheid wat meevalt. De ingang is niet heel ‘groot’.

#5 Urinelle Plaskoker – Voor Vrouwen – 7 Stuks

Prijs: €6,07

+ wegwerpvariant (gemaakt van papier)
– minder duurzaam

Deze laatste is wel een heel bijzondere variant van een plastuit. Althans, het concept is niet veranderd, maar het materiaal wel degelijk. Want waar veel van deze producten gemaakt zijn met een basis van siliconen, is de Urinelle Plaskoker – Voor Vrouwen – 7 Stuks gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Zelfs zo natuurlijk dat het materiaal 100% biologisch afbreekbaar is. De koker gooi je dan ook na het urineren gewoon in het toilet weg. Tenminste, dat is als je ervoor kiest niet te gaan zitten op een toilet, waar je dat anders wel zou doen.

De plastuit is zeer compact en opvouwbaar en kan je dus met gemak overal naartoe dragen. De belangrijkste functie van het artikel is zonder twijfel dat eenvoudig en hygiënisch plassen voor vrouwen mogelijk wordt. Waar manlief zijn zaakje boven een urinoir hangt, is het hangen boven een toilet voor vrouwen niet altijd heel geschikt. Omdat het gaat om maar liefst zeven stuks, zal je waarschijnlijk nog contenter zijn. Je kan ervoor kiezen deze uit te delen aan je metgezellen of je houd ze voor jezelf, zodat je zonder twijfel een lange dag doorkomt.

De voordelen van een plastuit blijven eindeloos. Het vermindert onder andere de stress van het zoeken naar geschikte toiletvoorzieningen, vooral tijdens avontuurlijke reizen. Bovendien draagt het bij aan gendergelijkheid doordat vrouwen staand kunnen plassen. Over die gendergelijkheid gesproken: het blijkt een steeds belangrijker aspect te zijn in onze huidige maatschappij. Want waarom worden vrouwen eigenlijk afgerekend op dingen die ze niet kunnen. Of waarom krijgen vrouwen minder waardering voor iets dat een man niet eens beter doet? We kunnen hier eindeloos over praten, we kunnen het ook parkeren tot een ander artikel en ons nu blijven focussen op de plastuit, waarvan dit er eentje is.

Conclusie

In een wereld die constant in beweging is, biedt de plastuit een welkome verandering in ons dagelijks leven en reizen. Met zijn praktische voordelen, waaronder hygiëne, gemak en milieubewustzijn, heeft dit kleine hulpmiddel een grote impact op hoe we met alledaagse situaties omgaan. Vrouwen zijn ineens ook in staat om staand te plassen. Zeg maar vaarwel tegen die lange rijen op festivals of een zere buik tijdens een lange wandeling, omdat je nog geen planvoorziening bent tegengekomen. Een plastuit vertegenwoordigt vrijheid, zelfvertrouwen en het vermogen om ongehinderd van het leven te genieten, waar je ook bent.

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik je een plastuit?

Plaats de plastuit tegen je lichaam, zorg ervoor dat het goed afsluit en volg de natuurlijke houding om comfortabel te plassen. Het kan ook zijn dat je een plastuit staand gebruikt, in dat geval is het van groot belang dat je de daadwerkelijke tuit naar voren richt, zodat je je zelf niet onder plast. Kan je gelijk meemaken hoe moeilijk het is voor mannen om te richten (of zoiets). Na gebruik kun je de plastuit schoonmaken en opbergen voor hergebruik.

Is het hygiënisch om een plastuit te gebruiken?

Ja, plastuiten zijn meestal gemaakt van siliconen of andere veilige materialen. Ze vermijden direct contact met openbare toiletten, wat de verspreiding van ziektekiemen helpt verminderen. Overigens is het dan wel aan jouzelf om de plastuit goed schoon te maken wanneer je deze in gebruik hebt genomen. Anderzijds zal je de plastuit alleen zelf moeten gebruiken en dus niet moeten delen met anderen. Dat haalt redelijk het hele idee weg, zeg maar.

Kan ik een plastuit in het openbaar gebruiken?

Zeker, plastuiten zijn discreet en ontworpen om onderweg te gebruiken. Met wat oefening kun je ze gemakkelijk en onopvallend gebruiken. Maar, denk niet dat je gewoon nog je broek kan aanhouden. Je zal dus daadwerkelijk deze naar beneden moeten halen, voor je de plastuit kan gebruiken. Met andere woorden: we raden het niet aan om echt midden op straat te gebruiken. Sterker nog, wildplassen is verboden en daar staat een flinke boete op. Eentje die je niet wil ontvangen, lijkt ons zo.