Wat draag je bij een officiële gelegenheid?

Een outfit kiezen voor een officiële gelegenheid zoals een sollicitatie, een zakelijke bijeenkomst of een belangrijk feest met familie of vrienden. Het kan soms best lastig zijn om geschikte kleding te vinden. Je wilt niet al te opvallend voor de dag komen, tenzij je het stralende middelpunt bent. Op de bruiloft van je vriendin moeten alle ogen op haar zijn gericht en op haar partner en niet op jou. Gaat het om een zakelijk event dan is het belangrijk dat je kleding geen aanstoot geeft. Een te diep decolleté is in dat geval niet gepast, evenals een net iets tet kort jurkje of rokje. Kies een outfit die bij je figuur past en waar je je prettig in voelt.

Wat is de dresscode?

Bij officiële gelegenheden geldt soms een dresscode. Soms staat die op de uitnodiging, soms is er sprake van ongeschreven wetten. Als de heren in pak of zelfs in smoking verschijnen dan betekent dit dat de dames zich hier ook aan aanpassen. Een mini jurk is dan niet de bedoeling. Maar word je uitgenodigd voor een feest op het strand of in de tuin op een zomerse dag dan kan een minijurk prima. Ook jonge meisjes kunnen bij veel gelegenheden mini dragen zonder dat dit als ordinair wordt bestempeld.

Welke kleuren zijn gepast?

Het voordeel voor de dames is dat er eigenlijk geen ‘no go’s’ zijn als het om kleuren gaat. De mannen worden verondersteld een pak te dragen dat niet al te veel uit de toon valt, hoewel er vandaag de dag voor de mannen ook heel wat meer opties zijn dan zwart, blauw of grijs als het om een pak gaat. Daarnaast kunnen zij met de keuze voor een opvallende stropdas aansluiten bij de kleding van hun partner. Net als bij een bruiloft geldt dat je als het even kan niet de belangrijkste persoon op het feest of de bijeenkomst overklast met je kleding. Ben je een belangrijke gast dan kun je eventueel informeren welke kleur de belangrijkste aanwezigen dragen zodat je je kleding hierop kunt afstemmen. Als er foto’s worden gemaakt is het wel zo prettig als de kleuren een beetje met elkaar matchen.

Online vind je de leukste kleding

Als je voor het vinden van een passende outfit voor een bijzondere gelegenheid niet urenlang door kledingzaken wilt struinen dan kun je ook prima online shoppen. Bij Getdrezzed vind je genoeg inspiratie voor passende kleding. Je kunt op je gemak alles online bekijken en je keuze maken. Uiteraard geldt dat je kleding die toch niet aan je wensen voldoet, kunt retourneren. Wacht niet tot het laatste moment met online bestellen. Het kan zijn dat je bestelling later wordt geleverd of dat jouw maat is uitverkocht. Zorg ervoor dat je op tijd je kleding in huis hebt zodat je je daar in ieder geval geen zorgen meer over hoeft te maken als de belangrijke dag is aangebroken.